Sci-fi games

Wat Goed Is...

Interessante missies

Eigen Ruimteschip

Veel content

Originele aspecten

... en wat niet

Ferengi-achtige cash shop

4.0 out of 5
Editorial vote: 8,0

Genre: mmorpg

Setting: fantasie, sci-fi

Graphics: volledig 3d

PvP: wedstrijden of duels PvE PvP allen tegen allen

Only available in English

Star Trek Online is een MMORPG ontwikkeld door Cryptic Studios (dat in de handen is van Perfect World) en geïnspireerd door de wereldbekende televisie serie. Helaas staat Perfect World niet zo bekend om hun goede Cash Shops. Zo zijn de beste schepen te koop via de cash shop en als je als gratis speler hier een van wilt hebben, zul je hiermee belachelijk lang bezig mee zijn. Maar, dat is een van de weinige minpunten van het spel!

Dit spel is eigenlijk een must voor Star Trek fans. Je kunt allerlei iconische plekken bezoeken (denk aan Deep Space Nine), interessante missies voltooien die zich in het Star Trek universum afspelen en zul je veel van de rassen, zo niet alle, rassen van de series terugvinden. De space combat is erg vermakelijk en zelfs een beetje wennen in het begin. Zodra je op de grond bent, speelt het eigenlijk als de meeste MMORPGs, en dat is niet noodzakelijk een slecht punt!

➔ Main points:

 • Geniet van het Star Trek universum.
 • Neem deel aan explosieve space combat!
 • Maak je eigen keuzes in missies.
 • Bezoek iconische plekken zoals Deep Space Nine!
 • Meer dan 30 verschillende speelbare rassen!

Wat Goed Is...

Geweldige graphics

Leuke gameplay

Goed progressie systeem

... en wat niet

Saaie PvE

Veel grinden

Hoge learning curve.

3.9 out of 5
Editorial vote: 7,8

Genre: oorlog, actie, shooter

Setting: sci-fi

Graphics: volledig 3d

PvP: guilds of facties PvE PvP

Only available in English

Star Confict is een MMO in de ruimte. De speler past zijn eigen vloot aan en neemt hierover de controle. Wees een leider en voltooi verschillende PvE missies, alleen of in een groep met andere spelers. Kies vervolgens een van de meer dan honderd verschillende ruimteschepen om deel te nemen aan de geweldige PvP battles.

Geniet van een diepe meta game. Stuur je schepen uit om hun automatisch credits te laten farmen en invloed voor je uitgekozen factie te krijgen. Voltooi toenemend moeilijkere uitdagingen en claim je plek op de ranglijsten. Wat het ook is dat je wilt in een computerspel, de kans is groot dat je het tegen zult komen in Star Conflict.

Het echte wonder is dat Gaijin's spel dit alles doet, terwijl het tegelijkertijd een van de mooiste free to play games tot nu toe is. Als je van de ruimte, of over het algemeen van videogames, houdt, dan is Star Conflict een aanrader. Hoogstwaarschijnlijk kun je iets vinden dat jou interesseert.

➔ Main points:

 • MMO Shooter met geweldige, actievolle PvP.
 • Eerlijke cash shop.
 • Intense combat.
 • Geweldige graphics en interessante progressie keuzes.

Wat Goed Is...

WASD Controls

Team Leveling

Snelle matches

... en wat niet

Nog niet zo veel content

3.4 out of 5
Editorial vote: 6,8


Watch the trailer:

Genre: actie, MOBA, shooter

Setting: fantasie, sci-fi

Graphics: volledig 3d

PvP: wedstrijden of duels PvE PvP allen tegen allen

Only available in English

Shards of War is een MOBA uitgebracht door BigPoint, bekend door onder andere Drakensang Online en Battlestar Galactica Online. Het spel is een futuristische twist op het populaire genre waarin spelers het in teams van 5 tegen elkaar op moeten nemen. Gelukkig heeft het spel, in tegenstelling tot sommige concurrenten, enkele unieke aspecten.

Het spel is een aanrader voor mensen die nog niet zo bekend zijn met het genre of die liever het toetsenbord gebruiken om te bewegen in plaats van de muis. Ook zullen mensen die de tijdsduur van de meeste MOBAs te lang vinden van dit spel kunnen genieten. Zo duren de matches in Shards of War niet langer dan 20 minuten.

Wat Goed Is...

Combat is snel en vermakelijk

Veel verschillende modes

Veel wapens en equipment

... en wat niet

PvE is niet zo leuk

Sommige gear alleen voor echt geld

3.2 out of 5
Editorial vote: 6,5

Genre: shooter, mmorpg, actie

Setting: sci-fi, stad, fantasie

Graphics: volledig 3d

PvP: allen tegen allen guilds of facties wedstrijden of duels PvE PvP

Only available in English

F.E.A.R Online is een free to play MMO First Person Shooter in dezelfde wereld als de F.E.A.R single-player games. Wie bekend is met de F.E.A.R games weet dat er een flinke dosis horror staat te wachten! Het spel biedt de speler een coöperatieve story mode en meerdere PvP modes. Er is genoeg actie te vinden in het spel en de sfeer is ook zeker niet mis en de combat is hectisch maar niet te overdreven. Ook kun je je character aanpassen met gear en verschillende wapens. Deze zijn te koop in de cash shop of zelf te craften. De graphics zijn redelijk en het spel zal zeker soepel draaien ook op de iets oudere gaming systemen.

Wat Goed Is...

Multi-class system

Beautiful graphics

Story-driven

Vast character customization

... en wat niet

Progression cap

Overly animated

Average soundtrack

Imbalanced pvp

3.2 out of 5
Editorial vote: 6,5


Watch the trailer:

Genre: oorlog, mmorpg

Setting: fantasie, sci-fi

Graphics: volledig 3d

PvP: PvE PvP


When playing Skyforge, you can’t help but feel appreciative of what the creators were doing: the foundation for Skyforge itself is based around really unique concepts.

The multi-class system, the interesting storyline, the beautifully animated environment and vast character customization skills come together for quite the impact.

The flaws in this game (mostly regarding PvP balancing) are not big enough to overwhelm all the great aspects of this new MMORPG, which has a lot to offer both to players looking for something new and for those who are looking for a traditional RPG experience.

Skyforge trapped me in this elaborate world that continues to prove itself worth it.

➔ Main points:

 • 2015 MMORPG with great graphics and action combo-based combat system.
 • A fantasy universe mixed with sci-fi elements.
 • Possibility to become a God, with divine superpowers and followers all over the world.
 • Several different PvP modes.
 • Change your character's class anywhere and at any time as long as you aren't in combat.

Wat Goed Is...

Moderne militaire sfeer

Humor

Voice overs

... en wat niet

Niet origineel

Cash shop

3.2 out of 5
Editorial vote: 6,5

Genre: strategie, oorlog, manager

Setting: heden, sci-fi

Graphics: geanimeerde afbeeldingen

PvP: guilds of facties PvP


Soldiers Inc is een free to play strategische manager game dat zich afspeelt in de nabije toekomst. In deze tijd is er een constante oorlog voor de controle over grondstoffen. Het is weer een typisch Plarium spel met de gewoonlijke humor en voice-overs. Het doel is om je kleine kamp om te toveren in een grote basis vol grondstoffen, troepen, voertuigen en ammunitie. Dit doe je onder andere door andere spelers in de buurt aan te vallen en hun grondstoffen over te nemen.

Het verhaal is als volgt: De speler neemt de rol aan van een commandant in het Republiek van Zandia, een fictioneel land in Afrika rond het jaar 2019. Dit land zit bordevol grondstoffen en daarom ben je aangenomen door het duistere "Syndicate", om zo deze grondstoffen voor hun te winnen. Iedereen wil bezit nemen over deze grondstoffen dus het land is in een constante staat van oorlog. Spelers die al bekent zijn met de spellen van Plarium zullen hier niets nieuws vinden, spelers die die spellen nog niet kennen en iets met een futuristische sfeer willen kunnen hier goed terecht.

➔ Main points:

 • Wees de baas over je eigen basis in een futuristische wereld!
 • Speel samen met andere spelers in een Combine.
 • Bouw je eigen leger op en neem alles over!
 • Bordevol humor.
 • Inclusief voice-overs!

Wat Goed Is...

Prima grafische kwaliteit

Relaxte gameplay

... en wat niet

Geen interessant verhaal

Weinig vrijheid

3.2 out of 5
Editorial vote: 6,5

Genre: strategie, manager

Setting: sci-fi

Graphics: geanimeerde afbeeldingen

PvP: guilds of facties PvE PvP allen tegen allen


Total Domination is een browser based strategiespel waarbij je, als commandant van een militaire basis in een post apocalyptische wereld, je macht zo ver mogelijk probeert uit te breiden. De gameplay van het spel is prima, maar niet erg vernieuwend. Wat die-hard strategie spelers zullen missen, is de vrijheid om volledig hun eigen weg te gaan: je carriere als commandant in "Total Domination" schijnt erg uitgestippeld.

Het begin van het spel houd je bezig met een tutorial, maar daarna vraag je je af wat het doel is: er zit geen sterk verhaal of objectief achter de game. Verder zit er alles in, zoals een chat en opties om "clans" te vormen samen met andere spelers om sterker te worden. Over het algemeen is het spel prima, zelfs wat graphics betreft - zeker te bedenken dat het een browser game is.