F.E.A.R Online

Bloed, ingewanden en actie. Dit, samen met veel verschillende game modes en goede combat, is F.E.A.R Online. Een MMOFPS uitgebracht door Aeria Games.

Speel Nu

Game to download

Only available in English

Genre:
actie, mmorpg, shooter

Setting:
stad, fantasie, sci-fi

Screenshots [klik om te vergroten]

Spel overzicht

F.E.A.R Online is een free to play MMO First Person Shooter in dezelfde wereld als de F.E.A.R single-player games. Wie bekend is met de F.E.A.R games weet dat er een flinke dosis horror staat te wachten! Het spel biedt de speler een coöperatieve story mode en meerdere PvP modes. Er is genoeg actie te vinden in het spel en de sfeer is ook zeker niet mis en de combat is hectisch maar niet te overdreven. Ook kun je je character aanpassen met gear en verschillende wapens. Deze zijn te koop in de cash shop of zelf te craften. De graphics zijn redelijk en het spel zal zeker soepel draaien ook op de iets oudere gaming systemen.

Volledige recensie

Tijdnood

Er zijn 2 basis modes in F.E.A.R Online: PvE en PvP, waarvan de PvE mode de zwakkere kant van het spel is. Hier vind je een handjevol scenario's die verschillend zijn in moeilijkheid. Het jammere aan de PvE content is dat je altijd 4 spelers nodig hebt (en dus niet zelf even rond kunt schieten) en ze allen getimed zijn. Hierdoor kun je dus nergens even de tijd nemen of voorzichtig zijn, door een strategie te bedenken om verder te komen zul je in tijdnood komen.

Maar gelukkig biedt het PvP gedeelte van het spel meer hoop! Hier heb je de keuze uit verschillende modes zoals: Deathmatch, Demolition, Knife mode en nog een stel anderen. Je kunt gewoon heel makkelijk en snel een gameplay mode kiezen en meteen deelnemen aan een spel. Ook bestaat er de mogelijkheid om je eigen "room" te maken waar jij een aantal regels kunt bepalen. Denk hierbij aan opties zoals de maps, team balancing on/off, friendly fire etc.

De gameplay in F.E.A.R Online bestaat uit de standaard FPS controls. Je kunt lopen, sprinten, bukken, springen en verschillende objecten gebruiken zoals deuren etc. De equipment bestaat gebruikelijk uit een main weapon, sidearm, melee wapen en granaten. Ook zijn er mogelijkheden om gear te equippen die bonussen geven aan bepaalde acties of extra bescherming bieden. Naarmate je character experience krijgt en dus een hoger level bereikt, zullen er meer wapens en gear ter beschikking komen. Het is zelfs ook mogelijk om wapens en gear te craften door verschillende materialen te vinden in missies, of ze te kopen in de cash shop.

Armacham

De combat in F.E.A.R Online is snel, bruut en brengt een flinke dosis plezier. Het spel draait erg soepel met maar een paar kleine minpuntjes die waarschijnlijk snel verholpen zullen worden. Een hiervan was bijvoorbeeld dat een speler zich achter een bosje in een muur kon verstoppen, op een bepaalde map, en zo niet te raken was. Spelers die door deze speler werden neergeschoten waren natuurlijk niet erg vrolijk. Maar gelukkig kwam dit maar een enkele keer voor.

De maps voor PvP zijn zeer goed uitgewerkt en bieden veel opties voor long range en close range combat. Voor mensen die dus lekker willen knallen met een sniper is er dus plaats maar ook de speler die hier en daar iemand wil kniven kan ook zeker z'n kans grijpen. In de Demolition mode is het doel, zoals bij vele andere spellen, dat 1 team een bom plaatst en de ander deze bom onschadelijk maakt. Zodra je dood bent in deze mode kun jij je team bekijken en hopen dat zij de ronde winnen. In Deathmatch is het gewoon lekker pure chaos om zo snel mogelijk 150 kills te scoren voor je team.

Er zijn 2 verschillende facties in het spel, bekend van de single-player spellen.
A.T.C staat voor Armacham Technology Corporation. Dit is een elite black OPs team. Ze hebben de taak om de experimenten en het onderzoek dat wordt uitgevoerd in Fairport geheim te houden, te zorgen dat de informatie niet in de handen valt van de T.F en dat de monsters, die vrijgekomen zijn tijdens de explosie veroorzaakt door het F.E.A.R team, niet vrij komen.
De T.F is een military tactical unit vol met soldaten die over psionic abilites beschikken. Deze groep is georganiseerd door de overheid en heeft als doel om informatie te verzamelen over de geheime projecten van A.T.C, zijn huurlingen uit te schakelen en om alle gevaren die zijn vrijgekomen na de explosie op te ruimen.

Horror

De graphics en het audio gedeelte zijn best goed gedaan in F.E.A.R Online. Hoewel er vrijwel geen muziek is, zijn de geluidseffecten van de combat en alles wat erbij komt kijken genoeg om je het spel in te trekken. Ook helpt het geluid goed bij de tactische kant, zo kan je door te luisteren naar voetstappen een granaat perfect timen en kun je ook goed weten wanneer er iemand om een hoekje komt. De graphics zijn verder best redelijk en ook op de hoogste settings zullen zelfs de oudere gaming computers het soepel kunnen draaien.

Een leuke toevoeging aan het spel is dat het horror element goed terug komt in de maps. Zo heeft de mansion map een nacht en een dag versie. De nacht map heeft overal bloed, ingewanden, ledematen enzovoort liggen. Ook zul je achter de deuren rare geluiden horen van monsters die eruit proberen te komen. Bij de slaughterhouse map hangen overal menselijke lichamen naast de lichamen van dieren en zullen monsters die vast zitten schreeuwen zodra je voorbij loopt. Je kunt ze niet aanvallen maar toch voegt het toe aan de sfeer.

Conclusie

In een MMOFPS is het belangrijkste natuurlijk dat het spel leuk om te spelen is en genoeg actie heeft. Op deze gebieden heeft F.E.A.R Online genoeg te geven, vooral in de PvP modes! Je kunt gelijk de actie in duiken en zijn er ook veel verschillende keuzes en opties varierend van wapens en verschillende game modes tot skins. Een interessante twist in vergelijking met andere spellen zijn de psionic abilites, waardoor spelers verschillende abilities krijgen afhankelijk van de characters. Denk hierbij aan bijvoorbeeld minder schade als je geraakt wordt door een granaat. De combat is snel en hectisch, maar niet overdreven verwarrend. Al met al een geslaagde free to play shooter.

Ready to enter the world of F.E.A.R Online? Click here to play now!

Graphics: volledig 3d
PvP: allen tegen allen guilds of facties wedstrijden of duels PvE PvP
Cash shop influence: laag
Exp snelheid: snel

Originaliteit
Als je bekend bent met F.E.A.R en MMO shooters zul je niet veel nieuws tegenkomen.

Wat Goed Is...

Combat is snel en vermakelijk

Veel verschillende modes

Veel wapens en equipment

... en wat niet

PvE is niet zo leuk

Sommige gear alleen voor echt geld


Fun factor
3.5 out of 5
Community
3.5 out of 5
Graphics
3.5 out of 5
6,5
Voor Fans

Review summary

  1. Tijdnood
  2. Armacham
  3. Horror
  4. Conclusie

Wat goed is...

Combat is snel en vermakelijk
Veel verschillende modes
Veel wapens en equipment

... en wat niet

PvE is niet zo leuk
Sommige gear alleen voor echt geld
6,5
Graphics - 70 / 100
Fun factor - 70 / 100
Longevity - 80 / 100
Originaliteit - 80 / 100
Community - 70 / 100

I like this game, I want to
Register and play now