Star Trek Online

Science Fiction MMORPG - Klingons, Romulans en Tribbles. Dit, samen met leuke space combat en veel interessante missies, is Star Trek Online. Een Free to Play Space MMORPG van Cryptic Studios.

Speel Nu

Game to download

Only available in English

Genre:
mmorpg

Setting:
fantasie, sci-fi

Screenshots [klik om te vergroten]

Spel overzicht

Star Trek Online is een MMORPG ontwikkeld door Cryptic Studios (dat in de handen is van Perfect World) en geïnspireerd door de wereldbekende televisie serie. Helaas staat Perfect World niet zo bekend om hun goede Cash Shops. Zo zijn de beste schepen te koop via de cash shop en als je als gratis speler hier een van wilt hebben, zul je hiermee belachelijk lang bezig mee zijn. Maar, dat is een van de weinige minpunten van het spel!

Dit spel is eigenlijk een must voor Star Trek fans. Je kunt allerlei iconische plekken bezoeken (denk aan Deep Space Nine), interessante missies voltooien die zich in het Star Trek universum afspelen en zul je veel van de rassen, zo niet alle, rassen van de series terugvinden. De space combat is erg vermakelijk en zelfs een beetje wennen in het begin. Zodra je op de grond bent, speelt het eigenlijk als de meeste MMORPGs, en dat is niet noodzakelijk een slecht punt!

➔ Main points:

  • Geniet van het Star Trek universum.
  • Neem deel aan explosieve space combat!
  • Maak je eigen keuzes in missies.
  • Bezoek iconische plekken zoals Deep Space Nine!
  • Meer dan 30 verschillende speelbare rassen!

Volledige recensie

Dabo!!

Chronologisch gezien speelt het spel zich 30 jaar na de gebeurtenissen van Star Trek: Nemesis, dus in het jaar 2409, af. Hierdoor zit je midden in nieuwe spanningen tussen de Federation en de Klingons. Ook zul je de Borg niet moeten vergeten, zij luren altijd vanuit de schaduw. Daarnaast zijn ook natuurlijk de Romulans van de partij. Al met al zit dit spel vol met alles wat betreft Star Trek, zelfs de Tribbles duiken op!

Een Klingon.

Qua customization van je speelkarakter doet het spel het redelijk goed. Zo kun je kiezen uit 3 verschillende Factions (The Federation, Klingon Empire en Romulan Republic) met elk hun eigen rassen (in totaal meer dan 30!). Daarnaast heb je de keuze uit 3 verschillende classes, Tactical, Engineering en Science. Tactical officers zijn het beste in DPS, Engineering officers kunnen het beste gaan Healen of Tanken en Science officers kunnen Healen en Buffen/Debuffen.

Er zijn meer dan 30 verschillende speelbare rassen!

Star Trek Online doet het op 1 gebied een heel stuk beter dan de andere MMORPGs. Zo kun je in Star Trek Online je eigen ruimteschip besturen! Dit is ook de manier hoe je van plek tot plek zult reizen. Zo zul je op planeten kunnen landen voor missies of ruimtestations bezoeken. Je hebt zelfs de mogelijkheid om Deep Space Nine te bezoeken en daar eens even lekker een potje dabo te spelen! Doordat je door de ruimte heen kunt “vliegen” met je schip, lijkt het spel enorm!

Diepgang

Indien je verhalen uit het Star Trek universum wilt, ben je bij Star Trek Online op de juiste plek. Het spel zit vol met honderden uren verhaal om doorheen te spelen. En het is allemaal verbonden aan een verhaal met diepgang! Zo hebben de schrijvers zich flink verdiept in de lore van de Star Trek series en films. Er zijn zelfs missies waar je terug de tijd in gaat en in de tijd van de originele serie speelt! Vaak zijn missies in MMORPGs ren hier naartoe, pak dit op, doodt dat en loop terug. In dit spel hebben de missies veel meer diepgang.

Na een korte intro krijg je je eigen schip.

Indien je verhalen uit het Star Trek universum wilt, ben je bij Star Trek Online op de juiste plek.

Ook hebben spelers de mogelijkheid om in hun eigen schip rond te lopen. Voorheen was het alleen mogelijk om in de bridge rond te lopen, tegenwoordig heb je gelukkig wat meer mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld de ready room inlopen of eens een turbolift inspringen en andere locaties van het schip bezoeken. In het engineering gedeelte of de sickbay kun je tegen NPCs praten en ze specifieke items laten maken. Ook zijn er bridge packs om zo het innerlijk van je schip aan te passen.

Ferengi

Grafisch gezien doet Star Trek Online het best netjes. Het is zeker niet zo mooi als de nieuwste MMO’s, maar het is goed genoeg. De schepen zitten allemaal vol detail en zijn zeer goed nagemaakt, maar bijvoorbeeld de animaties van de karakters zijn wat van de mindere kant. Wat natuurlijk wel weer een pluspunt is, is dat hierdoor ook mensen met een niet zo snelle computer het spel soepel kunnen draaien. Voor een gratis MMO is dit allemaal zeker ruim voldoende.

De grafische kant van het spel is best goed!

Het grootste minpunt van Star Trek Online is helaas de cash shop. Voorheen was het goed gebalanced en waren de spelers eigenlijk tevreden hierover. Tegenwoordig is het helaas anders, omdat het nu in handen is van Perfect World (vergelijkbaar met de Ferengi). Hierdoor zijn de beste schepen via echt geld te koop maar zijn deze overdreven duur.

Het grootste minpunt van Star Trek Online is helaas de cash shop.

Je hebt wel de optie om in het spel erg saaie missies te doen om hiermee dilithium te verdienen en dit om te ruilen voor Zen. Maar dit is zo hersendodend en duurt zo lang dat je eerder stopt met het spel, dan dat je door blijft gaan om genoeg bij elkaar te schrapen (daarnaast zit hier ook nog eens een dagelijks limiet op). En niet te vergeten dat je hele inventory vol komt te zitten met lockboxes die je alleen open kunt maken met speciale keys uit de cash shop.

Conclusie

Al met al is Star Trek Online een aanrader voor mensen die een vermakelijke MMORPG zoeken met veel content en een must voor Star Trek fans. Spelers die een competitief spel zoeken, moeten eigenlijk naar andere spellen kijken. Dit is leuker voor mensen die in een Star Trek universum willen spelen en een goede RPG zoeken. Zo kun je verschillende keuzes maken in missies om zo de uitkomst te veranderen. Ook is de space combat erg leuk en zijn de verschillende schepen die je kunt verzamelen van hoge kwaliteit. De cash shop is zeker het grootste minpunt, maar als je dat kunt negeren is dit een erg vermakelijk spel!

Ready to enter the world of Star Trek Online? Click here to play now!

Graphics: volledig 3d
PvP: wedstrijden of duels PvE PvP allen tegen allen
Cash shop influence: laag
Exp snelheid: gemiddeld

Originaliteit
De spacecombat is origineel en verschillende opties om een quest af te maken zie je ook niet vaak in MMORPGs.

Wat Goed Is...

Interessante missies

Eigen Ruimteschip

Veel content

Originele aspecten

... en wat niet

Ferengi-achtige cash shop


Fun factor
4.0 out of 5
Community
4.0 out of 5
Graphics
4.0 out of 5
8,0
Het Proberen Waard

Review summary

  1. Dabo!!
  2. Diepgang
  3. Ferengi
  4. Conclusie

Wat goed is...

Interessante missies
Eigen Ruimteschip
Veel content
Originele aspecten

... en wat niet

Ferengi-achtige cash shop
8,0
Graphics - 80 / 100
Fun factor - 80 / 100
Longevity - 80 / 100
Originaliteit - 80 / 100
Community - 80 / 100

I like this game, I want to
Register and play now