Total Domination

Oorlog, technologie en strategie. Dit, samen met een schreeuwende generaal en redelijke graphics, is Total Domination. Een MMO strategiespel voor in de browser.

Speel Nu

Screenshots [klik om te vergroten]

Spel overzicht

Total Domination is een browser based strategiespel waarbij je, als commandant van een militaire basis in een post apocalyptische wereld, je macht zo ver mogelijk probeert uit te breiden. De gameplay van het spel is prima, maar niet erg vernieuwend. Wat die-hard strategie spelers zullen missen, is de vrijheid om volledig hun eigen weg te gaan: je carriere als commandant in "Total Domination" schijnt erg uitgestippeld.

Het begin van het spel houd je bezig met een tutorial, maar daarna vraag je je af wat het doel is: er zit geen sterk verhaal of objectief achter de game. Verder zit er alles in, zoals een chat en opties om "clans" te vormen samen met andere spelers om sterker te worden. Over het algemeen is het spel prima, zelfs wat graphics betreft - zeker te bedenken dat het een browser game is.

Volledige recensie

Generaal Winters

Aan het begin van het spel krijg je opdrachten van “General Winters”; je hoort een ruige soldatenstem die je helpt je eigen militaire basis op te bouwen en het spel te leren kennen en begrijpen. Zo bouw je een aantal verschillende mijnen, doe je onderzoek naar onder andere de beste oorlog strategieën en begin je met het aanvallen van andere vestigingen die in de buurt liggen van de jouwe – allemaal onder leiding van “General Winters”.

Na deze training ga je je eigen basis ontwikkelen om uit te groeien tot een machtige commandant. Je zal je tijd verdelen tussen twee belangrijke elementen: het verder ontwikkelen van je basis en het aanvallen van en samenwerken met andere nederzettingen in dezelfde wereld. Sommige van deze nederzettingen, zoals die je aanvalt op commando van General Winters, zijn computer gestuurd, terwijl andere nederzettingen ook worden bestuurd door internationale spelers.

Van de gevechten en aanvallen krijg je, als speler, niet veel meer mee dan slechts de statistieken. De winnaar krijgt er manschappen bij, terwijl de verliezer naar de thuisbasis terugkeert met een gereduceerde macht en imago. Met het bovenstaande komen we tot de conclusie dat de achtergrond, missie en doel van het spel niet geweldig interessant zijn. Sterker nog: er is geen specifiek doel, anders dan een succesvolle commandant te worden.

Onderzoeken

Kijkend naar het ontwerp van de gameplay, heb je als speler een aantal opties. Allereerst heb je de optie om te werken aan je thuisbasis. Via “Construct” krijg je bijvoorbeeld een keuzemenu aangeboden van alle gebouwen die jij kan plaatsen op jouw basis, waar ze voor dienen, en hoeveel ze kosten. Via “Research” kun je onderzoek doen naar energiebronnen et cetera, waardoor je punten verdient en sterker wordt als commandant.

Via “Trading” kun je handelen met andere spelers bij jou in de buurt. Zo kun je bijvoorbeeld in grondstoffen handelen. Vervolgens kun je, via “Map”, naar de kaart gaan waar je het land ziet waar jij je bevindt; je kunt andere bases bij jou in de buurt zoeken en aanvallen door erop te klikken en deze optie te selecteren. Ook kun je met commandanten communiceren, bondgenoten worden en zijn/haar basis versterkingstroepen of grondstoffen sturen.

Net als bij vele andere spellen zit er ook bij “Total Domination” een level limiet op het aanvallen van andere bases. Zo kun je pas vanaf level tien andere bases aanvallen. Om, wanneer je level tien eenmaal bereikt hebt, enorme verliezen te voorkomen kunnen ook slechts spelers in bepaalde categorieën elkaar aanvallen. Om te beginnen is dit bijvoorbeeld tussen level tien en vijftien. Later kun je, met andere commandanten, zogenaamde “clans” (groepen) vormen, en tegen andere “clans” strijden.

Graphics

De graphics van Total Domination zijn goed gedetailleerd en de meeste gebouwen hebben animaties met bijvoorbeeld soldaten die rondlopen of transportvliegtuigen die cargo afleveren. Ook het audio gedeelte is goed gedaan voor een browser game, de muziek is passend en hoewel de stem van General Winters uiteindelijk een beetje ergerend wordt is het toch goed om te zien dat ze de tijd hebben genomen om dit in het spel te plaatsen.

Kristal

Wat betreft de Cash Shop invloed doet Total Domination het wat minder. Alles is aan te schaffen met Crystals, van resources tot de beste units. Alle gebouwen zijn dus te koop voor echt geld en ook de meeste wachttijden zijn hiermee te omzeilen. Wat wel redelijk is, dat je als gratis speler door het voltooien van quests en achievements ook redelijk wat Crystal krijgt. Vanwege deze optie is het gelukkig niet compleet een ramp!

Conclusie

Total Domination is een prima spel, zeker wanneer we er rekening mee houden dat het een van de vele bekende Facebook spellen is. Net als “Stormfall” is het een decente “Social Strategy Game” met de mogelijkheden zoals een “Live Chat”. Het grootste minpunt aan de game is de spanning: veel strategie-gamers genieten ervan om hun eigen weg te kunnen volgen, maar “Total Domination” focust meer op het massale, en haalt zo het spannendere er voor velen vanaf. Daarbij mist er een concreet objectief, waardoor gamers “Total Domination” sneller zullen vergeten. Deze gedachten terzijde is de game een super optie die in populariteit groeit, met prima graphics en zat vertier voor uren speelplezier.

Ready to enter the world of Total Domination? Click here to play now!

Graphics: geanimeerde afbeeldingen
PvP: guilds of facties PvE PvP allen tegen allen
Cash shop influence: hoog
Exp snelheid: gemiddeld

Originaliteit
Het spel is erg standaard en mist een eigen, originele identiteit; originele aspecten ontbreken dus.

Wat Goed Is...

Prima grafische kwaliteit

Relaxte gameplay

... en wat niet

Geen interessant verhaal

Weinig vrijheid


Fun factor
3.5 out of 5
Community
3.5 out of 5
Graphics
3.5 out of 5
6,5
Voor Fans

Review summary

  1. Generaal Winters
  2. Onderzoeken
  3. Graphics
  4. Kristal
  5. Conclusie

Wat goed is...

Prima grafische kwaliteit
Relaxte gameplay

... en wat niet

Geen interessant verhaal
Weinig vrijheid
6,5
Graphics - 70 / 100
Fun factor - 70 / 100
Longevity - 80 / 100
Originaliteit - 80 / 100
Community - 70 / 100

I like this game, I want to
Register and play now