Shards of War

Kogels, Explosies en Teamwork. Dit, samen met WASD controls en een dosis Science-Fiction, is Shards of War. Een MOBA uitgebracht door BigPoint.

Speel Nu

Game to download

Only available in English

Genre:
actie, shooter, MOBA

Setting:
fantasie, sci-fi

Screenshots [klik om te vergroten]

Spel overzicht

Shards of War is een MOBA uitgebracht door BigPoint, bekend door onder andere Drakensang Online en Battlestar Galactica Online. Het spel is een futuristische twist op het populaire genre waarin spelers het in teams van 5 tegen elkaar op moeten nemen. Gelukkig heeft het spel, in tegenstelling tot sommige concurrenten, enkele unieke aspecten.

Het spel is een aanrader voor mensen die nog niet zo bekend zijn met het genre of die liever het toetsenbord gebruiken om te bewegen in plaats van de muis. Ook zullen mensen die de tijdsduur van de meeste MOBAs te lang vinden van dit spel kunnen genieten. Zo duren de matches in Shards of War niet langer dan 20 minuten.

Trailer

Volledige recensie

Shards

In de toekomst hebben wetenschappers uitgevonden hoe ze portals naar parallelle werelden (Shards) kunnen openen. Hiermee werd dus bewezen dat er alternatieve versies van de aarde bestaan.
Deze nieuwe technologie heeft ervoor gezorgd dat er een kruising tussen deze verschillende werelden bestaat. Met het gevolg dat de mensheid in een staat van chaos verkeert. De oorlog die hierdoor ontstaat is ongekend.

De Shards geven de makers van het spel complete vrijheid over wat voor thema's ze in het spel willen brengen. Deze Shards hebben allemaal hun eigen redenen om tegen elkaar oorlog te voeren. Op dit moment zijn er 3 Shards, maar zullen er zeker nog meer toegevoegd worden.

Prime Shard
Voordat de gateway geopend werd, stond onze wereld op het punt een nieuw tijdperk in te gaan. Doorbrekingen op het gebied van kunstmatige intelligentie en nanotechnologie veranderden het dagelijks leven. Door de invasie van de Black Sun Shard worden deze technologieën nu toegepast op oorlogvoering.

Black Sun Shard
Een Shard waar de zon langzaam begin te sterven, met als gevolg dat de mensheid ondergronds leeft. Na decennia oorlog zijn er nog maar weinig grondstoffen over. Om te overleven zijn de mensen van de Black Sun Shard andere werelden binnengevallen met hun leger van drones.

Lockdown Shard
In de Lockdown Shard zijn complete steden veranderd in post apocalyptische gevangenissen. Waar gemuteerde wezens, cybernetische huurmoordenaars en psychotische bewakers vechten voor controle over de straten, complete generaties geboren en stervend in ketens. Officieël gezien neutraal in de groeiende oorlog tussen de Prime en Black Sun Shards, toch vechten de gevangenen en bewakers als huurlingen voor beide kanten.

Sentinels

Shards of War maakt gebruik van Team Leveling. Dat wil zeggen dat in plaats van dat je door bepaalde acties je eigen character sterker maakt, het hele team sterker wordt. Ik vind dit persoonlijk een betere keuze, hierdoor wordt teamplay aangemoedigd en valt het team niet gelijk achter als 1 of 2 spelers een slechte dag hebben. Maar natuurlijk is de keus aan jou of je dit liever hebt dan, de meer gebruikelijke, persoonlijke progressie.

Spelers hebben, op het moment van schrijven, de keus uit een van de 18 verschillende personages. In het spel staan ze beter bekend als "Sentinels". Natuurlijk wordt er nog hard aan gewerkt om meer van deze Sentinels in het spel te krijgen, dus in de toekomst zullen er zeker nog heel wat bij komen. De Sentinels hebben, zoals in veel andere spellen, 1 van 3 verschillende rollen: Attack, Support of Tank.

Naast de keuze uit de verschillende Sentinels, kunnen spelers hun personage nog verder customizeren door middel van persoonlijke Loadouts. Deze Loadouts bestaan uit items die je kunt maken met de materialen uit War Chests. Ook kun je met deze materialen bestaande items upgraden. Voor het begin van een match kun je keuzes maken welke items je wilt unlocken zodra je team een bepaald level bereikt.

Money!

Door met echt geld te betalen kun je Gold kopen. Hiermee kun je in de in game shop allerlei items kopen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld skins voor de Sentinels, tijdelijke experience boosts, kans om je reward na de battle te rerollen en nog meer. Wat hier een beetje minder aan is, is dat betalende spelers ook War Chests kunnen kopen. Hierdoor zullen ze sneller toegang krijgen tot items voor hun Loadout. Dit is dus niet perfect, maar gelukkig niet helemaal pay to win.

Visueel gezien doet Shards of War het redelijk. De graphics zijn zeker niet het beste van het beste, maar dat is over het algemeen ook niet echt nodig voor een MOBA. Je bent vooral geconcentreerd op de combat in plaats van de graphics. Zolang alles duidelijk en overzichtelijk is, is het goed. En dat doet Shards of War prima. Natuurlijk is het ook voor de wat slechtere computers fijn als een spel niet al te veeleisend is.

Wat Shards of War goed doet, is dat ze wedstrijden houden waarmee je echt geld kunt winnen! Op het moment van schrijven wordt er wekelijks een cup gehouden waar de spelers die de eerste plaats veroverd 200 euro krijgt! Dit is iets wat je toch niet zo heel vaak tegenkomt in competitieve spellen, vaak zie je zeer grote toernooien met absurde geldprijzen. Maar wekelijks gewoon een leuke geldprijs, zonder al te veel poespas, is toch leuk om ook eens te zien.

Conclusie

Al met al is Shards of War een leuke MOBA voor nieuwe spelers en veteranen van het genre. De mensen die bekend zijn met MOBAs en eens eentje willen spelen die net even iets anders is kunnen hier goed terecht. Veteranen die een uitdaging zoeken kunnen zich richten op de wedstrijden en de nieuwe spelers zullen het waarschijnlijk iets makkelijker onder de knie krijgen door de WASD controls, Team Leveling en Loadouts. Hierdoor hoeven deze nieuwe spelers niet eerst allemaal guides opzoeken wat voor items ze moeten kopen en lopen ze ook niet gelijk ver achter als het even niet zo goed gaat. Shards of War is zeker een aanrader!

Ready to enter the world of Shards of War? Click here to play now!

Graphics: volledig 3d
PvP: wedstrijden of duels PvE PvP allen tegen allen
Cash shop influence: laag
Exp snelheid: snel

Originaliteit
Het Loadout systeem en WASD controls maken het toch net iets anders dan de meeste MOBAs.

Wat Goed Is...

WASD Controls

Team Leveling

Snelle matches

... en wat niet

Nog niet zo veel content


Fun factor
3.5 out of 5
Community
3.5 out of 5
Graphics
3.5 out of 5
6,8
Voor Fans

Review summary

  1. Shards
  2. Sentinels
  3. Money!
  4. Conclusie

Wat goed is...

WASD Controls
Team Leveling
Snelle matches

... en wat niet

Nog niet zo veel content
6,8
Graphics - 70 / 100
Fun factor - 70 / 100
Longevity - 80 / 100
Originaliteit - 80 / 100
Community - 70 / 100

I like this game, I want to
Register and play now