Zee games

Wat Goed Is...

Veel keuze

Goede gameplay

Spannend

... en wat niet

Soms langzame combat

4.4 out of 5
Editorial vote: 8,8


Watch the trailer:

Genre: shooter, simulatie, strategie, oorlog

Setting: historisch, zee

Graphics: volledig 3d

PvP: wedstrijden of duels PvE PvP

Only available in English

De militaire collectie van de game developer Wargaming, bekend door World of Tanks en World of Warplanes, is met World of Warships bijna compleet. Deze 3 spellen zijn uniek in de esports omdat ze de veelgebruikte themas van fantasy en science fiction opzij schuiven en in plaats daarvan een realistische setting gebruiken van het begin en het midden van de vorige eeuw. De combinatie van het realisme en het goede free to play model, heeft ervoor gezorgd dat Wargaming meer dan 100 miljoen geregistreerde spelers heeft!

Je hebt maar liefst de keuze uit rond de 100 verschillende schepen! Dit gepaard met customizatie van de verschillende onderdelen van je schip zorgt voor flink wat diepgang. Ook zul je je crew moeten trainen om betere resultaten te krijgen. Hierdoor zal het schieten niet het enige zijn wat je bezig houdt in het spel. Het is eigenlijk moeilijk om fouten te vinden met de Wargaming spellen. En ook met World of Warships hebben ze weer een uitmuntend spel uitgebracht.

➔ Main points:

  • Historisch accurate schepen uit de eerste helft van de 20e eeuw.
  • Keuze uit meer dan 100 schepen.
  • Spannende gameplay die je op het puntje van je stoel houdt.
  • RPG en RTS elementen.
  • Goede graphics met veel detail.

Wat Goed Is...

Piraten!

Lekker casual te spelen

Voice-overs

... en wat niet

Cash shop

Niet echt vernieuwend

4.1 out of 5
Editorial vote: 8,2


Watch the trailer:

Genre: manager, strategie, oorlog

Setting: fantasie, historisch, zee

Graphics: geanimeerde afbeeldingen

PvP: PvP

Only available in English

Pirates: Tides of Fortune is een browser strategie spel uitgebracht door Plarium Games. In dit spel ben je de baas over je eigen haven. Het doel is om is om zoveel mogelijk land voor jezelf te overwinnen. Dit doe je door andermans land met geweld over te nemen en om zo sterk mogelijk te worden zul je ook samen met andere mensen moeten samenwerken.

Tides of Fortune lijkt erg veel op de andere Plarium games. Zo zijn er voice-overs en een flinke dosis humor. Het spel biedt 3 basis speel elementen: Aanvallen, Verdedigen en Handel. Je bouwt je basis op door gebouwen op te zetten en up te graden met de 3 primaire grondstoffen. Ook zijn er nog 3 secondare grondstoffen die je kunt gebruiken voor onderzoek, buffs en speciale units. Al met al is Pirates: Tides of Fortune een aanrader voor casual strategie fans en piraten liefhebbers.

➔ Main points:

  • Leef als een piraat!
  • Vind bondgenoten door je aan te sluiten bij een Brotherhood.
  • Bouw een leger op en overwin de zee!
  • Bordevol humor.
  • Inclusief voice-overs!

Wat Goed Is...

Originaliteit

Uitdagend

Customizatie

... en wat niet

Niet zo veel spelers

3.2 out of 5
Editorial vote: 6,5

Genre: mmorpg, strategie, oorlog

Setting: historisch, zee

Graphics: volledig 3d

PvP: allen tegen allen guilds of facties wedstrijden of duels PvE PvP

Only available in English

Wind of Luck geeft de speler de mogelijkheid om als een piraat te leven. Je begint je carrière met een klein schip met maar een paar wapens en een minimale crew. Vervolgens kun je de droom van roem waarmaken door te stelen en te handelen. Verken de landerijen die historisch bekend staan door hun piraterij – het Caribisch gebied, de Middellandse Zee, Indonesië, Oost-China en de Zuid-Chinese Zee. Met bijna 200 locaties om te bezoeken, verborgen schatten en grootschalige zeeslagen brengt Wind of Luck het leven van de piraat naar spelers wereldwijd.

Wat Goed Is...

Lekker casual

Veel content

Eigen aquarium!

... en wat niet

Soms onoverzichtelijk

3.2 out of 5
Editorial vote: 6,5

Genre: simulatie, sport, casual

Setting: zee, heden

Graphics: geanimeerde afbeeldingen

PvP:

Only available in English

World Tour Fishing (afgekort “WTF”) is een zogenaamde Online Multiplayer Fishing Game (afgekort “OMFG”). Naast deze leuke afkortingen zul je nog andere leuke grappen tegenkomen tijdens het spelen. “Leuk” is trouwens het perfecte woord voor dit spel, het is gewoon leuk! Het vissen zelf is goed uitgewerkt en de wereld is heerlijk relaxed.

Er zijn veel opties voor Customization en door de vele quests, achievements en de fishopedia zul je altijd wat te doen hebben. Ook zul je zelfs toegang hebben tot je eigen boot, aquarium en zijn er zeer veel vislocaties. Definitief een aanrader voor de liefhebbers van Casual games of visserij!

Wat Goed Is...

Veel vliegtuigen

Makkelijk om op te pakken

... en wat niet

Grafisch niet bijzonder

3.2 out of 5
Editorial vote: 6,5

Genre: shooter, oorlog

Setting: historisch, zee

Graphics: volledig 3d

PvP: PvP

Only available in English

World of Warplanes is ontwikkeld door Wargaming, beter bekend door World of Tanks.
Het spel is in essentie hetzelfde als World of Tanks maar dan in de lucht!

Er is een overvloed aan verschillende vliegtuigen die ook nog eens flink te customizen zijn met verf, nose art en emblemen. Ook de wapens, het chassis en de motoren zijn aan te passen. Om het nog af te maken zijn er verschillende consumables, mountable equipment en ook nog diverse soorten ammunitie.

De combat is snel, rondes kunnen niet langer dan 15 minuten duren maar meestal is het na 7 a 8 minuten al voorbij. Qua controls houdt World of Warplanes het lekker simpel, W om te acceleren, S om af te remmen en met de muis richten en schieten. Maar de tactische kant van het spel duurt wel wat langer om onder te knie te krijgen.