Pirates: Tides of Fortune

Piraten Strategie Game - Piraten, Eilanden en Rum. Dit, samen met flink wat humor en een dikke dosis Plarium Games, is Pirates: Tides of Fortune. Een browser strategie game.

Speel Nu

Browser game

Only available in English

Genre:
manager, strategie, oorlog

Setting:
fantasie, historisch, zee

Screenshots [klik om te vergroten]

Spel overzicht

Pirates: Tides of Fortune is een browser strategie spel uitgebracht door Plarium Games. In dit spel ben je de baas over je eigen haven. Het doel is om is om zoveel mogelijk land voor jezelf te overwinnen. Dit doe je door andermans land met geweld over te nemen en om zo sterk mogelijk te worden zul je ook samen met andere mensen moeten samenwerken.

Tides of Fortune lijkt erg veel op de andere Plarium games. Zo zijn er voice-overs en een flinke dosis humor. Het spel biedt 3 basis speel elementen: Aanvallen, Verdedigen en Handel. Je bouwt je basis op door gebouwen op te zetten en up te graden met de 3 primaire grondstoffen. Ook zijn er nog 3 secondare grondstoffen die je kunt gebruiken voor onderzoek, buffs en speciale units. Al met al is Pirates: Tides of Fortune een aanrader voor casual strategie fans en piraten liefhebbers.

➔ Main points:

  • Leef als een piraat!
  • Vind bondgenoten door je aan te sluiten bij een Brotherhood.
  • Bouw een leger op en overwin de zee!
  • Bordevol humor.
  • Inclusief voice-overs!

Trailer

Volledige recensie

Anne O'Malley

Het spel begint op Isla Fortuna, een kaal eiland dat je geschenkt wordt door Kapitein Anne O'Malley. Kapitein O'Malley is een ervaren piraat die het grootste gedeelte van het spel de speler uitleg geeft over hoe ze het spel het beste kunnen spelen. Ze heeft een volledige voice-over en biedt een beetje piraten humor waardoor het spel wat meer “leven” krijgt.

Er zijn genoeg buren om aan te vallen.

Spelers krijgen hier te zien hoe ze nieuwe gebouwen kunnen opzetten, grondstoffen moeten verzamelen en hoe je gevechten moet uitvoeren. Door deze taken te voltooien krijgen de spelers een beetje premium currency genaamd “Rubies”. Ook legt ze de interface uit en hoe je je basis het beste kunt opbouwen, afhankelijk van je wensen.

Brotherhoods zijn Pirates: Tide of Fortune's versie van guilds.

Brotherhoods zijn Pirates: Tide of Fortune's versie van guilds, waar Kapiteinen samen kunnen werken on zo gedeelde doelen kunnen te behalen. Denk hierbij aan het overnemen van een sterke basis of om elkaar met verdediging te ondersteunen. Je kunt bijvoorbeeld naar je “broeders” units sturen om ze zo te helpen. Ook zijn er group missions die je samen zult moeten overwinnen. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om een Brotherhood met een andere Brotherhood te verbinden om zo extra sterk te worden.

Haven

Centraal van alle speelmechanieken staat de Haven, de speler's basis. Hier zul je dus het grootste gedeelte van het spel je tijd doorbrengen. Je zult allerlei gebouwen bouwen en upgraden, waardoor je als speler toegang krijgt tot nieuwe gebouwen en acties. Deze gebouwen vallen in verschillende categorieën in het bouw menu: Command, Naval, Fortifications, Improvements en Expansions. Deze zullen gebruikt worden voor verschillende aspecten van het spel.

Je eigen Haven.

Het managen van je grondstoffen staat centraal in vrijwel alle strategie MMO's en Pirates: Tides of Fortune doet hier niets anders.

Het managen van je grondstoffen staat centraal in vrijwel alle strategie MMO's en Pirates: Tides of Fortune doet hier niets anders. De grondstoffen worden gebruikt voor het bouwen en upgraden van je basis, nieuwe units te onderzoeken en ook om nieuwe discoveries vrij te spelen. De 3 primaire grondstoffen zijn Goud, Hout en Rum. Deze zijn nodig om gebouwen op te zetten, onderzoek en om je units te onderhouden.

Ook zijn er 3 secondary grondstoffen die nodig zijn om speciale taken te ondernemen. Dit zijn Gears, Idols en Pearls. Gears worden gemaakt door de Manufactory en worden gebruikt om steam units te bouwen. Idols zijn een speciale currency die je alleen kunt krijgen door aan te vallen of te verdedigen. Hiermee kun je unieke “Sketches” kopen die nodig zijn voor Discoveries. En Pearls krijgt je elke keer als je personage levelt en kunnen gebruikt worden bij de Witch Doctor's Hut om speciale Buffs te kopen voor je units.

Best oke

Tides of Fortune is een 2D stratiegie browser spel, hierdoor is het dus niet mogelijk om de beste graphics te verwachten. Als je inzoomt en alle gebouwen en units eens onder de loep neemt ziet her er allemaal best redelijk uit, maar het is zeker niet uitmuntend. Als je het vergelijkt met de andere MMO strategie games in de browser doet het spel het best oke in vergelijking. Het is zeker niet slechter te noemen als de concurrentie maar helaas ook niet beter.

De graphics zijn best redelijk.

Je kunt gewoon van alles kopen in de cash shop, waardoor je een groot voordeel hebt tegenover gratis spelers.

Net als bij de rest van dit soort spellen, staat echt geld centraal. Je kunt gewoon van alles kopen in de cash shop, waardoor je een groot voordeel hebt tegenover gratis spelers. Zo zul je, als je betaald, zo veel sneller zijn dan gratis spelers dat ze je eigenlijk niet in kunnen halen als gratis speler. Maar de meeste spelers zullen niet oneindig veel geld in het spel stoppen, dus kun je als gratis speler (met heel veel geduld) ook in de buurt van betalende spelers kunnen komen.

Conclusie

Pirates: Tides of Fortune is echt weer een strategie spel met de Plarium formule. Zo kun je humor verwachten van diegene die je het spel uitlegt en is de combat, het opbouwen van je basis en de cash shop precies hetzelfde als in de rest van de Plarium spellen. Indien je al 1 van de andere Plarium games speelt is dit spel alleen aan te raden als je een echte piraten fan bent. Voor spelers die onbekend zijn met Plarium spellen kan dit best het spel voor hun zijn. Het is lekker casual te spelen en je zult makkelijk nieuwe mensen leren kennen door de Brotherhoods.

Ready to enter the world of Pirates: Tides of Fortune? Click here to play now!

Graphics: geanimeerde afbeeldingen
PvP: PvP
Cash shop influence: hoog
Exp snelheid: gemiddeld

Originaliteit
Het spel is eigenlijk precies hetzelfde als de andere Plarium games, alleen met piraten.

Wat Goed Is...

Piraten!

Lekker casual te spelen

Voice-overs

... en wat niet

Cash shop

Niet echt vernieuwend


Fun factor
4.0 out of 5
Community
4.0 out of 5
Graphics
4.0 out of 5
8,2
Uitstekend

Review summary

  1. Anne O'Malley
  2. Haven
  3. Best oke
  4. Conclusie

Wat goed is...

Piraten!
Lekker casual te spelen
Voice-overs

... en wat niet

Cash shop
Niet echt vernieuwend
8,2
Graphics - 80 / 100
Fun factor - 80 / 100
Longevity - 80 / 100
Originaliteit - 80 / 100
Community - 80 / 100

I like this game, I want to
Register and play now