World of Warships

Oorlog simulator op zee - Zee, schepen en oorlog. Dit, samen met zeer veel customizatie en opwindende gameplay, is World of Warships. Een MMO shooter op het water.

Speel Nu

Game to download

Only available in English

Genre:
shooter, simulatie, strategie, oorlog

Setting:
historisch, zee

Screenshots [klik om te vergroten]

Spel overzicht

De militaire collectie van de game developer Wargaming, bekend door World of Tanks en World of Warplanes, is met World of Warships bijna compleet. Deze 3 spellen zijn uniek in de esports omdat ze de veelgebruikte themas van fantasy en science fiction opzij schuiven en in plaats daarvan een realistische setting gebruiken van het begin en het midden van de vorige eeuw. De combinatie van het realisme en het goede free to play model, heeft ervoor gezorgd dat Wargaming meer dan 100 miljoen geregistreerde spelers heeft!

Je hebt maar liefst de keuze uit rond de 100 verschillende schepen! Dit gepaard met customizatie van de verschillende onderdelen van je schip zorgt voor flink wat diepgang. Ook zul je je crew moeten trainen om betere resultaten te krijgen. Hierdoor zal het schieten niet het enige zijn wat je bezig houdt in het spel. Het is eigenlijk moeilijk om fouten te vinden met de Wargaming spellen. En ook met World of Warships hebben ze weer een uitmuntend spel uitgebracht.

➔ Main points:

  • Historisch accurate schepen uit de eerste helft van de 20e eeuw.
  • Keuze uit meer dan 100 schepen.
  • Spannende gameplay die je op het puntje van je stoel houdt.
  • RPG en RTS elementen.
  • Goede graphics met veel detail.

Trailer

Volledige recensie

RPG elementje

In World of Warships ben je de kapitein van een schip in het midden van een zeeslag tegen een dozijn andere schepen. Hierdoor zullen de torpedo's, vliegtuigen en granaten je om de oren vliegen. Naast de knallerij zit er ook nog een RPG elementje in het spel. Zo kun je verschillende punten op je schepen verbeteren en ook zul je de crew moeten trainen. En om de slagen te winnen zul je met je team ook tactisch te werk moeten gaan. Hoewel het makkelijk is om met het spel te beginnen, biedt het later nog genoeg uitdaging!

Je hebt de keuze uit 4 verschillende soorten schepen: Destroyers, die verschillende taken op zich nemen. Zo kunnen ze de schepen van de tegenstanders spotten zodat de schepen met grotere kannonen ze af kunnen knallen, torpedos afvuren en ook bieden ze extra anti-aircraft support. Cruisers, die het meest wendbaar van alle schepen zijn. Ze worden veel gebruikt als afleiding tegen Destroyers en bieden ook anti-aircraft support voor het team.

Een aircraft carrier

Daarnaast kunnen ze andere Cruisers vernietigen en schade toebrengen aan grotere schepen met hun torpedos.

Je hebt de keuze uit 4 verschillende soorten schepen: Destroyers, Cruisers, Battleships en Aircraft carriers

Battleships, dit zijn de zogenaamde "heavy hitters" van World of Warships. Ze doen het meeste schade in het spel door middel van hun dikke kanonnen, secondary guns tegen kleine schepen en een rij van anti-aircraft guns. Aircraft carriers, deze leuke schepen brengen een RTS element toe aan het spel. Ze hebben de beschikking over 3 soorten vliegtuigen: Dive Bombers, Torpedo Bombers en Fighter Planes. Elk vliegtuig heeft dus zijn eigen rol en een carrier kan verschillende groepen tegelijk in de lucht hebben. Deze vliegtuigen kunnen andere schepen verdedigen, aanvallen of begeleiden.

Rust en opwinding

Rust

De algemene gameplay van World of Warships is een heerlijke mix tussen rust en opwinding. Met name de grotere battleships, door middel van hun langzaamheid, zullen je geduldigheid en zenuwen testen. Zo zul je geregeld op het punt staan te flippen omdat je net iets sneller wilt draaien, maar het gewoon niet mogelijk is. Dit zorgt voor geweldige opwinding waarbij je bijna uit je stoel wilt springen om je schip aan te moedigen.

De algemene gameplay van World of Warships is een heerlijke mix tussen rust en opwinding.

De basis van het navigeren van je schip is erg makkelijk, W en S bepalen de snelheid van je schip en met A en D kun je sturen. Wat het moeilijker maakt is dat elk schip tijd nodig heeft om te reageren, zo kun je dus niet snel een beweging maken. Dit betekend dat je dus van te voren moet plannen hoe je wilt gaan bewegen, je kunt niet op het laatste moment even snel omdraaien. Natuurlijk is er flink wat verschil in de bewegelijkheid tussen de grote en kleinere schepen.

Dit zul je ook tegenkomen bij het schieten, zo zul je in World of Warships moeten inschatten hoe de tegenstander zal bewegen en moet je rekening houden met de snelheid van je projectiel. Met je scrollwiel kun je inzoomen en beter bepalen wanneer je moet schieten. Ook duurt het een tijd voordat je opnieuw kunt vuren zodra je een andere tegenstander te grazen wilt nemen, de crew van je schip moet eerst nog flink wat berekeningen maken als je opeens een schip wilt beschieten dat 5KM verder weg is dan de vorige.

Vol detail

De graphics van World of Warships zijn zeer goed. De zee ziet er geweldig uit, de eilanden zitten vol detail en de schepen zijn prachtig.

Opwinding

Gelukkig is het mogelijk om de grafische instellingen flink naar beneden te schroeven zodat oudere computers dit spel ook soepel kunnen draaien, hoewel mensen met een onboard (huehuehue) grafische kaart het spel misschien niet helemaal gladjes kunnen spelen. Al met al is er eigenlijk niets te klagen over dit aspect.

De graphics van World of Warships zijn zeer goed. De zee ziet er geweldig uit, de eilanden zitten vol detail en de schepen zijn prachtig.

World of Warships is, net zoals World of Tanks en Warplanes, gelukkig geen pay to win spel. Betalende spelers krijgen wel enkele voordelen tegenover gratis spelers. Maar dit uit zich voornamelijk in meer currency en experience want op een paar premium schepen na is alles te kopen met de in game currency. Nog een belangrijk punt is dat de schepen die je kunt kopen met de in game currency uiteindelijk beter zijn dan de premium schepen.

Conclusie

World of Warships is een goed voorbeeld van hoe een free to play spel moet zijn. Betalende spelers krijgen geen grote voordelen en het spel zit gewoon goed in elkaar. De graphics zijn van zeer hoge kwaliteit en hetzelfde geldt voor het geluid. Het spel biedt uitdaging voor de beginnende en de ervaren spelers plus de RPG en RTS elementen bieden zelfs ook nog afwisseling in de gameplay. Wargaming staat bekend om zijn hoge kwaliteit free to play games en met World of Warships voegen ze nog een titel toe aan de groeiende collectie. Al met al een aanrader!

Ready to enter the world of World of Warships? Click here to play now!

Graphics: volledig 3d
PvP: wedstrijden of duels PvE PvP
Cash shop influence: laag
Exp snelheid: langzaam

Originaliteit
Een van de weinige shooters op het water en Wargaming maakt zijn spellen altijd van hoge kwaliteit

Wat Goed Is...

Veel keuze

Goede gameplay

Spannend

... en wat niet

Soms langzame combat


Fun factor
4.5 out of 5
Community
4.0 out of 5
Graphics
5.0 out of 5
8,8
Uitstekend

Review summary

  1. RPG elementje
  2. Rust en opwinding
  3. Vol detail
  4. Conclusie

Wat goed is...

Veel keuze
Goede gameplay
Spannend

... en wat niet

Soms langzame combat
8,8
Graphics - 100 / 100
Fun factor - 90 / 100
Longevity - 80 / 100
Originaliteit - 90 / 100
Community - 80 / 100

I like this game, I want to
Register and play now