War Thunder

Oorlog, vliegtuigen en explosies. Dit, samen met veel diepgang en zeer goede graphics, is War Thunder. Een Multiplayer Shooter in de lucht.

Speel Nu

Spel overzicht

War Thunder is een arcade/simulatie vliegspel voor Windows, OSX en in de nabije toekomst PS4 dat zich afspeelt ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. De titel is ontwikkeld door Gajin Entertainment,. Er is een flinke keuze uit verschillende soorten gevechten. Zoals de klassieke gevechten tegen andere online tegenstanders, coöperatieve sessies en als je wilt kan je je skills ook testen in solo missies.

In het spel kunnen we kiezen uit vliegtuigen van zes verschillende landen. Namelijk de USA, Groot Brittanië, Australië, Duitsland, Japan en Italië. Een van de kenmerken is dat je het spel naar verlangen aan kunt passen aan je eigen behoeften waarbij je kunt kiezen uit drie verschillende basis instellingen. De beschikbare opties zijn Arcade, Simulatie, Realistisch en zo'n beetje alles wat daar tussen zit.

Trailer

Volledige recensie

Lekker vliegen

Aangezien ik al op de hoogte was van de kenmerken van het spel wist ik min of meer wat me te wachten stond. Ik had gehoord dat de titel, terwijl het een arcade shooter is, ​​de speler vraagt om rekening te houden met verschillende parameters. Een rechtstreekse knipoog naar het simulatie gedeelte van het spel. Om deze reden was ik een beetje sceptisch voordat ik begon te spelen want ik heb zelf nog nooit in een echt vliegtuig gevlogen en ben zeker geen ervaren piloot.

Tot mijn verbazing was de tutorial zeer eenvoudig zodat ik mezelf na een paar minuten al op m'n gemak voelde in het besturen van m'n vliegtuig. De verschillende instellingen zorgen ervoor dat een beginnende piloot toch mee kan doen met de meer ervaren piloten zonder dat ze iedere twee seconden te pletter slaan op aarde waarbij ook rekening is gehouden met de meer ervaren spelers die, vanzelfsprekend, meer uitdaging zoeken.

Als je vaardigheden verder gevorderd zijn of als je op zoek bent naar meer uitdaging dan is er de mogelijkheid om een preset menu te kiezen waar je je vliegtuig tot in de kleine puntjes zelf af kunt stellen, alsof je niet alleen een piloot bent maar ook de monteur. Deze optie is uitermate geschikt voor iedereen die persoonlijk aan z'n vliegtuig wilt kunnen sleutelen. De ontwikkelaars hebben het voortreffelijk gedaan in dit opzicht, een systeem dat eenvoudig en tegelijkertijd ook uitdagend is om te leren. Werkelijk voor ieder wat wils.

Zodra je aanbeland bent op het slagveld is er een moordende concurrentie van vrijwel constant hoogstaand niveau. Dankzij de eenvoudige besturing is het voor iedereen mogelijk om halsbrekende toeren uit te halen. Beginnende spelers kunnen het op die manier opnemen tegen de meer ervaren piloten zonder constant het leven te moeten laten. Dit zorgt voor een goede balans in het spel waarbij je nooit weet of je het opneemt tegen een Ace of een Rookie.

Oog voor detail

Als je het over inhoud hebt dan biedt War Thunder meer dan genoeg. Wanneer een spel begint worden er zes legers op je scherm getoond met een stukje tekst in beeld dat ons verteld dat er in de toekomst meer legers aan toegevoegd zullen worden. We kunnen kiezen om dienst te nemen in de gelederen van de Amerikaanse, Duitse, Russische , Britse, Australische of Japanse luchtmacht. Het land en vliegtuig waar je voor kiest bepaalt in welke mate je schade aan kunt richten en hoe makkelijk of moeilijk het is voor jouw tegenstanders om je neer te halen.

De multiplayer gevechten tussen spelers zijn het sterkste punt van deze titel maar dat is niet de enige mogelijkheid die het spel te bieden heeft. Zo zijn er ook speciale missies die je samen met andere spelers kunt voltooien inplaats van tegen hen ten strijde te trekken. Er zijn zelfs missies die waargebeurde luchtveldslagen nabootsen, denk hierbij bijvoorbeeld aan de slag om Engeland.

De schade aan vliegtuigen is ongetwijfeld een vermelding waard. De toestellen zijn uitgerust met gevoelige en minder gevoelige onderdelen. Als je een vijandelijk vliegtuig raakt in onderdelen die minder gevoelig zijn zal je zien dat hij met gemak verder vliegt om dood en verderf te blijven zaaien. Raak je hem echter in een van z'n vleugels zodat het onherstelbaar beschadigd raakt dan heeft hij toch al heel wat meer moeite heeft om z'n toestel in de lucht te houden.

Er is bijzonder veel aandacht besteed aan details in het spel. Het zit vol met kleine mogelijkheden die je echt onderdompelen in het leven van de dappere piloten die ten strijde trokken in het tijdperk van de Tweede Wereldoorlog. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om je vliegtuig te laten landen zodat je je voorraden weer aan kunt vullen of je geschut loopt vast waardoor je je tegenstanders niet onder vuur kunt nemen en je een makkelijke prooi voor ze bent.

Overtreffend mooi

Op grafisch gebied onderscheid War Thunder zich als een van de meest noemenswaardige MMO free-to-play oorlogspellen tot nu toe. Alle vliegtuigmodellen in het spel worden zowel van binnen als van buiten op een sensationeel waarheidsgetrouwe manier nagebootst. Zelfs omgevingen, over het algemeen een zwak punt in deze categorie spellen, zijn zeer overtuigend.

Bergen, oceanen , kleine steden en eindeloze velden zijn allemaal met grote zorg weergegeven en kunnen de speler afleiden van het werkelijke doel van zijn missie . Het onderliggende landschap zorgt ook voor interessante situaties in het spel. Zo kan je proberen om een landing te maken op de top van een berg of in het water, waarbij het weer opstijgen tot de minste van je problemen behoren.

In de loop van een spel dat ik speelde raakte ik toevallig met m'n toestel een ander vliegtuig waarop een zware explosie volgde, de romp in brand vloog en er een vleugel afbrak. Al brandend stortte ik neer waarbij het zicht in m'n cockpit gehinderd werd door vlammen en zwarte rook. Uiteraard was ik zo dood als een pier maar de manier waarop vond ik zo overtreffend mooi dat ik niet eens erg vond. Gajin verdient overduidelijk lof voor de speciale effecten die in dit spel verwerkt zitten. De spreekwoordelijke kers op de taart is toch wel dat dit spel, ondanks de hoeveelheid aan details en speciale effecten die in je beeld verschijnen, op vrijwel ieder systeem kan draaien.

Conclusie

Ik ben nooit een fan geweest van spellen met vliegtuigen in de hoofdrol maar deze titel van Gajin kan mij zeker bekoren. Of je nou een "rookie" bent zoals ik of een "Ace", de verschillende, uitgebreide instellingen en het makkelijk speelbare karakter van dit spel zorgen ervoor dat je een ervaring hebt zoals alleen Gajin Entertainment je kan bieden. War Thunder is een geweldig spel en een van de beste free-to-play MMO shooters die op het moment beschikbaar zijn. Een spel dat je niet mag missen, of je nou van het genre houdt of niet.

Ready to enter the world of War Thunder? Click here to play now!

Graphics: volledig 3d
PvP: guilds of facties PvE PvP
Cash shop influence: laag
Exp snelheid: gemiddeld

Originaliteit
Ontzettend veel vliegtuigen waar je uit kunt kiezen. Modellen zijn waarheidsgetrouw weergegeven. Levensechte luchtgevechten.

Wat Goed Is...

Uitstekende gameplay

Aandacht voor details

Grafisch spectaculair

... en wat niet

Te verslavend

Te veel functies


Fun factor
3.5 out of 5
Community
3.5 out of 5
Graphics
3.5 out of 5
8,0
Het Proberen Waard

Review summary

  1. Lekker vliegen
  2. Oog voor detail
  3. Overtreffend mooi
  4. Conclusie

Wat goed is...

Uitstekende gameplay
Aandacht voor details
Grafisch spectaculair

... en wat niet

Te verslavend
Te veel functies
8,0
Graphics - 70 / 100
Fun factor - 70 / 100
Longevity - 80 / 100
Originaliteit - 80 / 100
Community - 70 / 100

I like this game, I want to
Register and play now