S.K.I.L.L

Wapens, Armor en Party Maps. Dit, samen met snelle gameplay en een dosis tactiek, is S.K.I.L.L. Een no-nonsense Free to Play Online Shooter.

Speel Nu

Game to download

Only available in English

Genre:
oorlog, shooter

Setting:
stad, heden

Screenshots [klik om te vergroten]

Spel overzicht

Het spel is de opvolger van Special Force (in 2004 uitgebracht in Korea en in de jaren daarna in andere landen) en is dus ook bekend als Special Force II of Soldier Front 2 in andere delen van de wereld. Qua gamemodes heb je een flinke keuze uit de normale opties zoals Team Deathmatch, Blasting en Seizure tot de wat meer speciale zoals Manhunt en Party maps. Ook bij de wapens is er flink wat variatie, van SMGs en shotguns tot Sniper en assault rifles. De community is, zoals in vele free to play competitive games, niet erg goed en ook voelt de combat soms een beetje raar aan. Maar voor een free to play shooter doet S.K.I.L.L alles best redelijk, en is dus sowieso het proberen waard!

Trailer

Volledige recensie

Metalen Platen

Na het inloggen heb je meteen de keuze tussen de Mexicaanse Gafe, de Russische Spetsnaz en de Amerikaanse Delta. Nadat je hieruit gekozen hebt krijg je nog de kleine keuze tussen 2 wapens met een klein verschil in stats. Vervolgens kom je in het menu terecht waar je nog even een paar “cadeautjes” krijgt (in game currency, experience boost en boots) en kun je meteen starten met een minigame. Deze minigame bestaat uit een soort training course die je wel vaker in shooters ziet. Zo snel mogelijk van A naar B rennen en ondertussen metalen platen met tegenstanders erop geschilderd neerknallen.

In het spel heb je een redelijke keuze uit allerlei verschillende wapens variërend van sniper rifles, SMGs, shotguns tot pistols en assault rifles. Wat jammer is, en wat je vaker terugziet in f2p shooters, is dat je deze wapens zult moeten repareren met de in game currency. Ook heb je de mogelijkheid om verschillende soorten armor te kopen voor je character. Zo zijn er allerlei maskers, hoeden, brillen, shirts, schoenen en accessoires te krijgen. Helaas zijn het grootste gedeelte van deze items tijdelijk, je huurt ze dus voor een bepaalde tijd. Maar gelukkig zijn de wapens die je kunt aanschaffen wel gewoon blijvend.

Helaas heeft het spel enkele minpunten. Zo had ik last van onverklaarbare, willekeurige framedrops die tot enige frustratie kunnen leiden. En zijn er ook vaak laggende spelers in het spel te vinden. Hierdoor voelt de combat toch een beetje apart aan. Zo zul je headshots maken die eigenlijk niet moeten raken en soms ook niet geraakt worden door een tegenstander, maar dit zal jou natuurlijk ook overkomen. Ook is de community precies wat je kunt verwachten van een competitief free to play spel. Iedereen die goed is wordt uitgemaakt voor cheater en de beginnende spelers krijgen er ook meteen van langs.

Feest!

Qua gamemodes doet S.K.I.L.L het redelijk. Zo zul je de normale shooter gamemodes tegenkomen zoals Team Deathmatch, Blasting en Seizure. In Blasting zal 1 team een bom moeten plaatsen en het andere team dit moeten voorkomen door de tegenstanders uit te schakelen of de bom, nadat deze geplant is, onschadelijk te maken. Bij Seizure moet 1 team de basis van de tegenstanders indringen, geheime informatie te pakken krijgen en dit naar hun eigen basis meenemen en daar verdedigen.

Ook zijn er zogenaamde Party maps – hier heb je de "grote" keuze uit maar liefst 2 soorten game modes: Manhunt en Shards. In manhunt bestaat 1 team uit opvallend gekleurde monsters en het andere team gewoon uit de normale personages. Het doel is gewoon het andere team te verslaan. Er zijn 3 verschillende soorten monsters met elk unieke abilities. Zo is er een grote schorpioen die een soort van poison grenades kan spammen, een groot snel science-fiction achtig beest met klauwen die tegenstanders in melee range kan 1 shotten en zichzelf kan healen en tot slot nog kleine snelle keverachtige beestjes die zichzelf kunnen opblazen.

De Shard mode speelt zich af in een grote map van glas, afgekeken van de glass maps in counterstrike. Ook hier is het doel om gewoon de tegenstanders uit te schakelen maar zul je dit moeten bereiken door de vloer onder ze weg te schieten. Je normale pistool heeft oneindig veel kogels op deze map, maar doet een stuk minder damage. Helaas doen de speciale wapens zoals crossbows en throwing knives nog wel volledige schade, dit is hopelijk iets dat nog veranderd wordt aangezien dit het doel van de map een beetje verpest. Wat een leuke toevoeging is, is dat er op de bodem van de map bewegende delen zijn die je terug omhoog schieten. Hierdoor is het nog mogelijk om terug de map in te komen nadat je naar beneden bent gevallen.

Aandacht voor detail

De graphics in S.K.I.L.L zijn absoluut niet uitmuntend, maar gewoon redelijk. Goed genoeg voor een shooter, maar daarvoor is ook niet veel nodig. Wel is er flink wat aandacht voor detail in de levels. Zo zul je bewegende bomen, bloemen en struiken zien en vallen er zelfs blaadjes van de bomen. Hier zul je alleen niet zo veel van merken omdat je waarschijnlijk flink geconcentreerd bezig bent om de tegenstander te verslaan. Wat wel goed is, is dat het niet moeilijk is om de tegenstanders op te merken. Hierdoor ligt de focus meer op het snelle, accurate schieten in plaats van in een donker hoekje te wachten totdat er een tegenstander voorbij komt.

Huren

In de shop is een overvloed van items, variërend van t-shirts, armor, maskers, helmen tot allerlei verschillende wapens. Ook is het mogelijk om je wapen te customizen met verf en nametags. Jammer genoeg is vrijwel alles, behalve de wapens, niet permanent aan te schaffen. Je zult de items dus voor een bepaalde tijd huren. Helaas hebben de wapens en armor die je met echt geld koopt ook betere stats, hierdoor hebben de betalende spelers dus wel een klein voordeel in vergelijking met de gratis spelers. Maar natuurlijk is het belangrijker hoe goed je zelf kunt spelen, dus is het niet een te groot nadeel. Gelukkig is er ook genoeg spul aan te schaffen voor de gratis spelers.

Conclusie

Al met al is S.K.I.L.L niet echt een uitblinker, met name omdat er op het gebied van f2p shooters redelijk wat competitie is en het spel niet zo veel bijzonders doet. Ook zijn er genoeg online shooters te koop voor een zeer kleine prijs, waarin je, naast hoe goed je zelf speelt, geen nadeel zult hebben tegenover de andere spelers. Toch is het voor S.K.I.L.L niet compleet hopeloos. De Party Maps kunnen voor een leuke afwisseling zorgen en zijn er zelfs een paar PvE opties. Ook is de combat gewoon lekker snel en zul je zeker merken dat je steeds beter wordt. Dus als je gewoon een simpele free to play shooter zoekt is dit zeker geen foute keuze!

Ready to enter the world of S.K.I.L.L? Click here to play now!

Graphics: volledig 3d
PvP: guilds of facties PvP allen tegen allen
Cash shop influence: laag
Exp snelheid: gemiddeld

Originaliteit
Veel van wat je tegenkomt is al in ander spellen gedaan, toch hebben ze elk onderdeel wel een beetje anders gemaakt.

Wat Goed Is...

Veel keuze

Snelle gameplay

Makkelijk te begrijpen

... en wat niet

Items vaak alleen te huur

Niet echt origineel


Fun factor
3.5 out of 5
Community
3.5 out of 5
Graphics
3.5 out of 5
8,0
Het Proberen Waard

Review summary

  1. Metalen Platen
  2. Feest!
  3. Aandacht voor detail
  4. Huren
  5. Conclusie

Wat goed is...

Veel keuze
Snelle gameplay
Makkelijk te begrijpen

... en wat niet

Items vaak alleen te huur
Niet echt origineel
8,0
Graphics - 70 / 100
Fun factor - 70 / 100
Longevity - 80 / 100
Originaliteit - 80 / 100
Community - 70 / 100

I like this game, I want to
Register and play now