Piercing Blow

Wapens, outfits en actie. Dit, samen met dinosauriërs en verslavende gameplay, is Piercing Blow. Een MMO FPS geïnspireerd door Counter-Strike.

Speel Nu

Game to download

Only available in English

Genre:
actie, shooter

Setting:
stad

Screenshots [klik om te vergroten]

Spel overzicht

Piercing Blow is een Koreaanse MMO FPS geïnspireerd door onder andere Counter-Strike. Het spel heeft 2 verschillende teams, de Free Rebels (Terrorists) en de CT-Force (Counter Terrorists). Piercing Blow was voorheen ook bekend als Project Blackout en in Azië nog steeds als Point Blank. Qua gamemodes heb je een flinke keuze uit de normale opties zoals Deathmatch, Demolition en Search & Destroy tot de wat meer speciale zoals Escape speelmode met dinosauriërs.

Bij de wapens is er flink wat variatie, van SMGs en Shotguns tot Sniper en Assault Rifles. De community is, zoals in vele free to play competitive games, niet al te vriendelijk. Als je een van de meer serieuze gamemodes speelt, word je uitgemaakt voor hacker als je goed speelt en als je het spel nog niet echt begrijpt krijg je het er ook soms van langs. Maar het spel zelf is vermakelijk, snel en verslavend.

Volledige recensie

Snel en simpel

Om met Piercing Blow te beginnen is snel en simpel. Je kunt een tutorial doen waar de basis van het spel wordt uitgelegd. Hier leer je dus hoe je je moet bewegen, hoe je moet schieten en hoe je de omgeving kunt gebruiken. Als je al eerder een FPS hebt gespeeld kun je dit eigenlijk gewoon overslaan. Natuurlijk is er ook een lijst met servers die je kunt joinen en heb je de optie om zelf een server te starten. Enkele van de game modes die je tegen zult komen in Piercing Blow zijn:

Deathmatch – Eigenlijk Team Deathmatch, hier zal de kant die een bepaald aantal kills weet te bereiken, of de meeste kills heeft na afloop van de timer, winnen. Spelers respawnen als ze neergeschoten worden.
Demolition – De game mode bekend van Counter-Strike. Hier zal 1 team een bom plaatsen en het andere team moet voorkomen dat deze geplaatst wordt of onschadelijk maken. Indien je neergeschoten wordt blijf je dood tot de volgende ronde.
Search & Destroy – De teams moeten elkaar elimineren, spelers die dood zijn zullen niet respawnen tot de volgende ronde.
AI Challenge – Een mode waar je je skills kunt testen tegen computer gestuurde tegenstanders met een moeilijkheidsgraad van 1 tot 10.

Elke map heeft dus een bepaalde game mode en zijn eigen sfeer. Gelukkig zijn de maps, net als in Counter-Strike, grotendeels goed uitgewerkt voor competities. Beginners kunnen hierdoor het wel moeilijk hebben omdat de meer ervarene spelers natuurlijk de maps uit hun hoofd kennen. Naar mate je meer speelt zul je steeds beter worden en weet je uiteindelijk precies waar de tegenstanders vandaan kunnen komen. Hierdoor wordt het spel dus steeds leuker en leuker.

Jurrasic Park

Het meest unieke aan Piercing Blow is de Escape speelmode. Hier speelt 1 team als dinosauriërs en het andere team als mensen. Het is vergelijkbaar met de Left 4 Dead Versus mode. De mensen moeten naar bepaalde gebieden in het level zien te komen zonder dood te gaan. En de dinosauriërs moeten voorkomen dat de mensen daar aankomen. Het resultaat is dus een over the top kat en muis spelletje.

De mensen krijgen gewoon de wapens waarmee ze uitgerust zijn, hier is dus weinig verschil met de normale game modes. Voor de dinosauriërs is het een ander verhaal. Ze hebben de keuze uit 4 verschillende dino's:

T-Rex – Deze dino wordt automatisch aan 1 van de spelers gegeven die in het dino team zit. De T-Rex is zonder twijfel de sterkste unit die je kan krijgen. Hij kan tegenstanders slowen en/of dood maken met z'n grul, over ze heen te lopen of ze te bijten.
Acid – Heeft de mogelijkheid om mensen te bijten als hij dichtbij genoeg is en kan zichzelf opblazen om zo flink wat AoE damage te doen. Hij kan zichzelf zeer snel bewegen maar heeft weinig health, dus hij is eigenlijk een suicide bomber.
Raptor – Kan met z'n klauwen flink wat damage doen als hij in de buurt kan komen van een mens. Om hem daarmee te helpen is z'n speciale ability een buff waardoor hij 60% sneller kan rennen voor 4 seconden.
Sting – Is de enige dino met een ranged attack waarmee hij zuur spuit. Deze aanval is vergelijkbaar met een pistool alleen doet het veel meer schade en heeft het oneindig ammo. Ook kan hij, als hij dicht genoeg in de buurt is van een mens, bijten.

Speciaal uiterlijk

De Cash Shop heeft van alles te koop. Je kunt nieuwe wapens of weapon packs kopen, nieuwe characters om te spelen, nieuwe kleding om jezelf een speciaal uiterlijk te geven, consumables om bijvoorbeeld extra experience te krijgen, coupons om je naam te veranderen en nog veel meer. Gelukkig zijn er maandelijkse toernooien waar je rewards zoals premium currency en wapens kunt winnen. Zo kunnen gratis spelers ook aan leuke wapens en wat premium currency komen. Daarnaast is er dus elke maand iets om naar uit te kijken.

Helaas hebben de wapens en armor die je met echt geld koopt ook een beetje betere stats, hierdoor hebben de betalende spelers dus wel een klein voordeel in vergelijking met de gratis spelers. Maar natuurlijk is het belangrijker hoe goed je zelf kunt spelen, dus is het niet een te groot nadeel. Gelukkig is er ook genoeg spul aan te schaffen met de in-game currency.

De graphics zijn jammer genoeg niet zo goed, het is vergelijkbaar met de oude Counter-Strike spellen. Mensen met een niet zo goede pc kunnen zo het spel natuurlijk ook gewoon goed spelen. Daarnaast is het hierdoor ook duidelijker om te zien waar de tegenstanders zijn. Hierdoor ligt de focus meer op het snelle, accurate schieten in plaats van in een donker hoekje te wachten totdat er een tegenstander voorbij komt.

Conclusie

Al met al is Piercing Blow een vermakelijke free to play MMO Shooter. Er zijn veel maps met redelijk wat variatie en flink wat gamemodes. Jammer is wel dat er eigenlijk maar 1 unieke gamemode is. Mensen die graag hun character willen customizeren kunnen hier ook goed terecht, er zijn veel opties om je personage uniek te maken. De gameplay zelf is snel en verslavend, precies hoe een shooter moet zijn. Ook de maandelijkse toernooien maken zijn een zeer goede keuze, hierdoor heb je iedere maand iets om naar uit te kijken. De graphics zijn niet zo spectaculair en er zijn redelijk wat alternatieven die moderner voelen. Maar als je een gratis game zoekt à la Counter-Strike zit je hier goed!

Ready to enter the world of Piercing Blow? Click here to play now!

Graphics: volledig 3d
PvP: guilds of facties PvP
Cash shop influence: hoog
Exp snelheid: gemiddeld

Originaliteit
Naast de Escape gamemode is er weinig origineels.

Wat Goed Is...

Makkelijk te begrijpen

Maandelijkse competities

Verslavend

... en wat niet

Community

Moeilijk voor beginners


Fun factor
3.5 out of 5
Community
3.5 out of 5
Graphics
3.5 out of 5
6,5
Voor Fans

Review summary

  1. Snel en simpel
  2. Jurrasic Park
  3. Speciaal uiterlijk
  4. Conclusie

Wat goed is...

Makkelijk te begrijpen
Maandelijkse competities
Verslavend

... en wat niet

Community
Moeilijk voor beginners
6,5
Graphics - 70 / 100
Fun factor - 70 / 100
Longevity - 80 / 100
Originaliteit - 80 / 100
Community - 70 / 100

I like this game, I want to
Register and play now