Nosgoth

Vampieren, explosies en bloed. Dit, samen met een flinke dosis actie en teamwork, is Nosgoth. Een Free to Play Online Shooter in de wereld van Legacy of Kain.

Speel Nu

Game to download

Only available in English

Genre:
actie, shooter, strategie

Setting:
fantasie, historisch

Screenshots [klik om te vergroten]

Spel overzicht

Nosgoth is ontwikkeld door Psyonix (bekend van Rocket League en hebben meegewerkt aan Unreal Tournament 2004) en uitgebracht door Square Enix. Het spel speelt zich af in de fictieve wereld van Legacy of Kain. Hierdoor zit het spel dus vol met vampieren en mensen die met elkaar de strijd aangaan. Je speelt Nosgoth vanuit het 3rd person perspectief als vampier of mens. De mensen gebruiken ranged wapens en de vampieren moeten over het algemeen dicht in de buurt van de mensen komen om goed schade toe te kunnen dienen.

Het spel zit vol actie en hierdoor wordt het ook regelmatig flink chaotisch. Vampieren springen vanaf daken midden in de groep en kunnen zich met allerlei trucs verschuilen of verdedigen. Gelukkig beschikken de mensen over krachtige wapens om vampieren zo vast te zetten of langzamer te maken. Hierdoor voelt het spel erg goed aan en is iedere match weer een leuke uitdaging. Maar om echt goed te worden zal je flink wat tijd in het spel moeten stoppen.

Trailer

Volledige recensie

Raziel

De wereld was meer dan een millennia geleden door Kain verdoemt, die zijn vampierische imperium heeft opgebouwd op de “Pillars of Nosgoth”. Hij had het land van Nosgoth veroverd en hierover geheerst met zijn 6 loyale luitenanten, de makers van de 6 Clans. De vampier leiders hadden de mensheid als slaaf gemaakt en zien ze als niet meer dan speeltjes en voedsel. De mensen die wisten te ontsnappen verspreidden zich naar de verste regionen van het land.

Nadat luitenant Raziel, Kain z'n eerst geboren luitenant, de abyss ingegooid werd omdat hij zijn meesters evolutie voorbij ging, verliet Lord Kain zijn imperium om een manier te vinden om Nosgoth te herstellen. Het imperium kwam in handen van zijn overgebleven luitenanten. De clans, gedreven door conflicten en jaloezie, begonnen onder elkaar te vechten. De leden van het Razielim werden vervolgd omdat hun luitenant evolueerde voor hun meester.

De mensheid grijpt deze kans terwijl de vampier leiders bezig zijn met hun eigen interne conflicten. Ze hergroeperen en leren nieuwe vaardigheden om zo een vernietigende aanval op de vampieren te organiseren, zodat Nosgoth weer terug in de handen van de mensheid komt. Zodra dit bekend wordt bij de vampieren, zetten ze hun problemen aan de kant en werken ze samen om de gemeenschappelijke vijand te verslaan. Dit is het begin van de slag voor Nosgoth.

Keuzes

In Nosgoth is het dus mogelijk om als vampier of als mens te spelen. Naast deze keus heb je ook nog flink wat opties om tussen verschillende classes te kiezen. Zo kunnen de Humans kiezen tussen Hunter, Alchemist, Scout, Prophet en Vanguard. De Vampires kunnen kiezen tussen Tyrant, Reaver, Sentinel, Deceiver en Summoner. De mensen gebruiken voornamelijk ranged wapens en de vampieren melee attacks en abilities.

Voor elke class zijn er verschillende abilities te unlocken, deze zijn gelukkig niet overpowered maar brengen meer variantie in het spel. Aangezien er veel verschillende combinaties mogelijk zijn, kan ik ze niet allemaal opnoemen, maar noem ik een paar van de meer unieke aspecten van de classes. De meeste humans gebruiken geweren, pistolen, bogen, shotguns, flammenwerpers, verschillende soorten granaten enzovoort. Toch zijn hier ook een paar uitzonderingen op.

Zoals bijvoorbeeld de Prophet, die curses kan gebruiken en vervuild bloed gebruikt om de vampieren te verslaan en teammates of hunzelf kunnen healen. En de Vanguard class die throwing wapens en een schild gebruiken. Zo kunnen ze defensief en offensief spelen.
De vampieren zijn over het algemeen melee wezens. Zo zijn de Tyrants vergelijkbaar met Warriors, de Reavers kunnen zich zeer snel bewegen, de Sentinels kunnen vliegen, de Deceivers kunnen de gedaante van een mens aannemen en de Summoner is een soort van warlock.

Geld winnen

In Nosgoth kun je met het goud, dat je verdient na een match, class abilities en wapens tijdelijk of permanent unlocken. Hierdoor kun je dus voor een kleinere hoeveelheid gold een nieuwe skill of wapen eerst uitproberen. Ook zijn er perks te unlocken met gold. Nieuwere Classes kun je unlocken door een token die je elke 5 ranks krijgt, of door echt geld hiervoor te betalen. Ook de visuele extra's, zoals skins, banners en excecutions, zijn alleen te unlocken met echt geld. Ook zijn er, voor echt geld, boosters te koop die dingen zoals gold, experience en mysterious item droprate verhogen. Wat hier leuk aan is, is dat als je de 100% booster koopt, je teammates ook een 25% boost krijgen.

Er worden in Nosgoth maandelijkse toernooien gehouden. Hier kun je skins winnen en/of geld. De maandelijkse pool bedraagt maar liefst 10.000 dollar!! Dit geld wordt verdeelt tussen de top 100 spelers in de competitive league. De persoon die de eerste plaats weet te behalen krijgt 1000 dollar. En de spelers die op de 76ste tot de 100ste plaats komen krijgen 30 dollar per persoon. Het winnen van geldprijzen begint langzaam maar zeker populairder te worden in online spellen, wat een zeer goede ontwikkeling is!

De graphics in Nosgoth zijn goed. Natuurlijk ziet het er niet zoals de mooiste single player spellen uit, maar dat kan je natuurlijk ook niet verwachten van een multiplayer spel. Ook draait het spel gewoon lekker soepel op de meeste computers. De omgevingen zitten vol detail met struikjes, bomen en andere soorten planten. De effecten van spells en wapens plus de belichting in de omgevingen zijn allemaal van hoge kwaliteit. Al met al doet Nosgoth ook op dit gebied het erg goed.

Conclusie

Al met al is Nosgoth een goed voorbeeld van hoe free to play spellen moeten zijn. Je kunt alles behalve de cosmetische items unlocken door te spelen en de boosters die te koop zijn, maken het spel niet oneerlijk tegenover de gratis spelers. De graphics zijn van hoge kwaliteit, maar toch kun je het spel ook aanpassen zodat het goed op oudere computers speelt. De matches kunnen zeer uitdagend zijn en er zijn genoeg opties om je tactiek aan te passen. En de maandelijkse toernooien met geldprijzen maakt Nosgoth extra aantrekkelijk. Kortom, Nosgoth is gewoon een goed spel!

Ready to enter the world of Nosgoth? Click here to play now!

Graphics: volledig 3d
PvP: guilds of facties wedstrijden of duels PvP
Cash shop influence: laag
Exp snelheid: gemiddeld

Originaliteit
De skills en sommige van de wapens zijn uniek, ook de gameplay als vampier is uniek.

Wat Goed Is...

Toernooien

Vol actie

Unieke gameplay als vampier

... en wat niet

Hier en daar bugs


Fun factor
3.5 out of 5
Community
3.5 out of 5
Graphics
3.5 out of 5
7,0
Voor Fans

Review summary

  1. Raziel
  2. Keuzes
  3. Geld winnen
  4. Conclusie

Wat goed is...

Toernooien
Vol actie
Unieke gameplay als vampier

... en wat niet

Hier en daar bugs
7,0
Graphics - 70 / 100
Fun factor - 70 / 100
Longevity - 80 / 100
Originaliteit - 80 / 100
Community - 70 / 100

I like this game, I want to
Register and play now