Runes of Magic

Dual-classes, diamanten en leuke graphics. Dit, samen met traditionele gameplay en een grote wereld, is Runes of Magic. Een gratis MMORPG à la World of Warcraft.

Speel Nu

Screenshots [klik om te vergroten]

Spel overzicht

Runes of Magic heeft alles wat je zou verwachten van een traditionele MMORPG. Enorm, gevarieerd en, waarom ook niet, plezier zijn de sleutelwoorden voor de beschrijving van dit spel. De gameplay formule komt enigzins overeen met het bekroonde World of Warcraft, maar wordt bekrachtigd door nieuwe elementen van "Runewaker Entertainment". Sommigen zouden "Runes of Magic" zelfs een betere optie vinden door de mogelijkheid om twee klasses met elkaar te combineren en zo een sterk personage te creëren.

Dit verhoogt de waarde van je characters steeds verder en maakt het zeer divers. Daarbij zijn er honderden, zo niet duizenden, voorwerpen te vinden, te verzamelen en/of te creëren, en alleen de beste spelers kunnen ze allemaal verzamelen. Grafisch gezien heel goed in de hoogste standen, maar vergeleken met andere games wellicht gedateerd. "Runes of Magic" is nu een echte aanrader voor iedereen die graag een goede MMORPG wil spelen zonder er een fortuin aan uit te geven.

Volledige recensie

Dual Class

Runes of Magic is een gratis MMORPG met een klassieke stijl, volledig ontwikkeld door “Runewaker Entertainment”. Eigenlijk is het een kloon van World of Warcraft, maar dan met een aantal erg interessante karakteristieken die het spel een volwaardig alternatief maken voor het werk van meester ontwikkelaar Blizzard.

Na het downloaden van de zogenaamde client van het spel kun je beginnen met het samenstellen van je eigen personage. Je hebt de keuze uit een totaal van acht verschillende klassen (en wellicht meer met de toekomstige uitbreidingen van het spel). Onder deze klassen vinden we de krijger, boswachter, klerk, tovenaar en dief. Natuurlijk heeft ieder zijn eigen krachten en eigenschappen. Daarnaast kun je je personage op alle denkbare wijzen aanpassen wat zijn/haar uiterlijk betreft.

Later in het spel zul je Runes of Magic’s twee-klasse systeem tegenkomen waardoor je personage, zodra je het vereiste niveau bereikt (level tien), een tweede klasse kan hebben tegelijk met het eerste. Deze karakteristiek van het spel is erg interessant omdat die je toestaat een nieuw niveau te bereiken door middel van een dubbel-personage: zo kan een krijger bijvoorbeeld in staat zijn verwoestende spreuken te gebruiken of zijn bondgenoten te genezen.

Hoewel je in je eigen woning je primaire en secundaire klasse om kunt wisselen, zul je de keuze van je twee klassen, wanneer eenmaal gemaakt, nooit kunnen veranderen of terugdraaien. Je zit voor altijd aan deze twee keuzes vast. Het is dus belangrijk goed na te denken over de klassen die je kiest – het is ideaal om twee klassen te kunnen combineren, maar de combinatie die je kiest hangt af van het personage dat je wil zijn. Het voornaamste nadeel aan dit “Dual Class” systeem is dat je dubbel moet trainen: de klassen nemen afzonderlijk van elkaar in level toe.

Taborea

Met je zelf samengestelde personage betreed je vervolgens de wereld van het spel, genaamd “Taborea”. Je speelt dit spel op een erg traditionele manier. Direct aan het begin merk je dit al, wanneer je in Taborea word vergezeld door fungus in een bos vol van kleuren. Je vecht, verzamelt objecten, voltooit missies… en het begint weer van vooraf aan. Ook de manier van vechten blijft bij het oude: je selecteert je vijand binnen bereik en voert de gevechtstechnieken van jouw klasse personage uit.

Runes of Magic baseert zijn gameplay op een formule die bewezen is, en bovendien gewild door de gamer gemeenschap. Runewaker Entertainment voegt zijn eigen stijl toe, terwijl de klassieke waarden worden gehandhaafd. Hoe dan ook, het feit dat de gameplay gebaseerd is op een bijna standaard of ouderwetse formule laat geen enkel aspect van de kwaliteit van het spel verloren gaan. Vooral doordat de hoeveelheid kwaliteit en inhoud van het spel zeer behoorlijk zijn.

Runewaker Entertainment biedt zijn spelers de mogelijkheid de mogelijkheid om te kiezen tussen de welbekende “Player-versus-Player” (PvP) en “Player-versus-Environment” (PvE) servers. Slechts vanaf level vijftien heb je toegang tot de PvP server, waarin je de kans krijg je eigen krachten te vergelijken met die van andere spelers. Jij kunt andere spelers aanvallen, en zij kunnen jou aanvallen.

Afhankelijk van je death/win verhouding wordt je reputatie bepaald, die verder impact heeft op jouw personage. Met een slechte reputatie wordt je makkelijk aangevallen door wachters wanneer je de stad die zij beschermen wil betreden. Naar onze bevindingen is het goed van Runewaker Entertainment dat ze spelers slechts vanaf level vijftien de PvP laten gebruiken, omdat zij anders het voortdurende slachtoffer van aanvallen zouden zijn, en zo waardevolle voorwerpen zouden verliezen omdat zij altijd verslagen zouden worden.

Levenloze NPC's

Wat de grafische kwaliteit betreft kun je verschillende grafische standen kiezen. In de beste stand mogen we zeker niet klagen: het spel ziet er prachtig uit, met een zeer kleurrijk design en een aantal uitgebreide terreinen die ons onderdompelen in een wereld van fantasie. Desalniettemin blijven veel gebouwen er onafgemaakt uitzien wanneer je in de grafische midden modus speelt. Wat er in het algemeen mist aan het uiterlijk van het spel zijn de “Non Player Characters” (NPC’s), die wel wat levendiger gemaakt kunnen worden.

Diamanten

Ook gratis MMORPG’s moeten ergens hun geld verdienen om te kunnen bestaan: allereerst moet het spel volledig bedacht, ontworpen en ontwikkeld worden, en vervolgens in stand gehouden. Daarom bestaat er een winkel in het spel: via de bekende systemen kun je echt geld betalen om in het spel diamanten te kopen. Diamanten zijn zeer waardevol in de fantastische wereld van “Runes of Magic”, omdat je ze kunt gebruiken om speciale voorwerpen te kopen zoals mounts.

Zo wordt het spel in één klap veel makkelijker. Hoewel niet iedereen tevreden is met het winkelsysteem, heeft het ook vele positieve kanten. Voor mensen met minder tijd wordt het spel zo toegankelijker en je kunt het spel tot de hoogste levels spelen zonder te betalen met je echte geld. Ook kun je de voorwerpen die je met diamanten vlot koopt, verdienen door bepaalde missies volledig uit te spelen. Dit is het bewijs dat “Runes of Magic” een echte gratis game is, zonder vals omhulsel dat slechts dient om gamers aan te trekken en ze zo snel mogelijk te laten betalen.

Conclusie

“Runes of Magic” is een MMORPG die meer te bieden heeft dan slechts de standaard, vol van activiteiten en avonturen. Tegelijkertijd wordt het spel stevig ondersteund door zijn ontwikkelaars, met een constant aanbod van uitbreidingen die de inhoud en kwaliteit blijven verbeteren. Het is dus een interessante, veelzijdige aanrader voor iedere speler om op zijn/haar eigen manier te spelen terwijl je veel plezier beleeft.

Ready to enter the world of Runes of Magic? Click here to play now!

Graphics: volledig 3d
PvP: guilds of facties wedstrijden of duels PvE PvP
Cash shop influence: laag
Exp snelheid: gemiddeld

Originaliteit
De mogelijkheid om een tweede klasse voor ons persoonlijke personage te kiezen.

Wat Goed Is...

Goede graphics

Grote wereld

Altijd wat te doen

... en wat niet

Traditionele gameplay


Fun factor
3.5 out of 5
Community
3.5 out of 5
Graphics
3.5 out of 5
8,0
Het Proberen Waard

Review summary

  1. Dual Class
  2. Taborea
  3. Levenloze NPC's
  4. Diamanten
  5. Conclusie

Wat goed is...

Goede graphics
Grote wereld
Altijd wat te doen

... en wat niet

Traditionele gameplay
8,0
Graphics - 70 / 100
Fun factor - 70 / 100
Longevity - 80 / 100
Originaliteit - 80 / 100
Community - 70 / 100

I like this game, I want to
Register and play now