Echo of Soul

Demonen, zielen en snel levelen. Dit, samen met een wereld vol fantasie en schattige characters, is Echo of Soul. Een free to play Koreaanse MMORPG.

Speel Nu

Game to download

Only available in English

Genre:
mmorpg

Setting:
fantasie

Screenshots [klik om te vergroten]

Spel overzicht

Echo of Soul is een Koreaanse 3D fantasie MMORPG ontwikkeld door Nvius. In Europa is dit spel vertaald, aangepast en uitgebracht door Aeria Games. Ook is Echo of Soul mede ontwikkeld door mensen van het Lineage II team. Het spel gebruikt de normale MMORPG formule met hier en daar een uitzondering. De graphics zijn goed met veel schattige animaties en de soundtrack zuigt je het spel in. Het levelen gaat snel in vergelijking met sommige MMORPGs, hierdoor kunnen spelers die niet erg veel tijd hebben ook redelijk snel het maximale level behalen.

De gameplay is eigenlijk wat je altijd ziet in 3D MMORPGs met WASD beweging, tab targetting en een skillbar. De quests zijn ook redelijk standaard met de uitzondering dat ze korter zijn dan bij de concurrentie. Zo hoef je eigenlijk maar een stuk of 3 dingen te doen voor een quest in plaats van 20 items verzamelen en weer een heel stuk terug lopen. De cash shop komt helaas dicht in de buurt van pay to win, maar is niet problematisch voor de gratis speler. Een uniek aspect in Echo of Soul is het zogenaamde "Soul" systeem. Hierover meer verderop in de review.

Trailer

Volledige recensie

Breya

Het spel start met een kort intro filmpje die de geschiedenis van de speel wereld laat zien. Vervolgens kunnen spelers daarna kiezen uit 5 verschillende classes waar je, helaas, geen keuze hebt tussen het geslacht. Gelukkig heb je wel opties om je character te customizeren door middel van face tattoos en accessoires. Helaas zijn er niet de gedetailleerde opties die je in andere MMO's soms wel ziet. Maar de Anime-achtige characters zien er van zichzelf al goed uit.

Nadat je het aanmaken van een character hebt voltooid, kom je terecht in de stad van Breya. Deze stad is gehuld in vlammen en onder aanval door demonen. Nadat je met Levina hebt geproken krijg je de main quest die je over geheel de wereld meeneemt. Qua tutorial heb je de optie om op de uitroep tekens te klikken die boven je hotkey-bar tevoorschijn komen. Hier wordt van alles uitgelegd door middel van tekst en een stem. Hierdoor worden ervaren spelers dus niet geforceerd om eerst uren in een tutorial rond te lopen.

De combat en beweging zijn redelijk standaard voor een MMORPG. Spelers gebruiken de muis en WASD toetsen om te bewegen, er zijn 2 bars voor hotkeys en Targetten doe je met de Tab knop of met je muis. Normale mobs zijn lekker makkelijk om neer te halen maar de dungeons bosses zijn gelukkig nog een uitdaging. Deze bosses gebruiken ook sterke abilities die duidelijk worden aangegeven zodat je genoeg tijd hebt om uit de weg te komen. Ook is er geen echte healer class, hierdoor moet de party dus goed op elkaar en hunzelf letten om de dungeons te overleven.

Zielen

Echo of soul volgt ook de standaard gameplay formule voor een MMORPG. Zo zul je quests, item enchantments, dungeons, professions, pets, mounts enzovoort allemaal in het spel tegenkomen. Waar het spel uniek maakt is het Soul systeem. Nadat een speler een mob of een boss dood maakt, krijgen ze een Corrupted Soul. Deze zielen kunnen gezuiverd worden bij een Soul Sanctum, die je makkelijk kunt vinden in bewoonde gebieden. Ook kun je met een andere speler een ziel zuiveren, dan wordt er maar 1 ziel in plaats van 2 gebruikt en hoef je ook niet in het gebied van een Soul Sanctum te zijn.

Deze zuivere Souls zijn onderverdeeld in 4 categorieën: Hope, Courage, Innocence en Peace. Deze zuivere Souls zul je verzamelen in je “Soul Satchel”. De Souls kun je equippen om zo toegang te krijgen tot sterke buff skills met een redelijk lange cooldown. Elke keer als je zo'n “Soul Skill” gebruikt zul je souls gebruiken. Guidance of Hope geeft je bijvoorbeeld een buff aan crit, piercing, attack speed, casting speed en experience. Maar als je geen souls meer hebt kun je deze skills helaas niet meer gebruiken en zul je dus meer moeten halen.

Het levelen van een character gaat lekker snel. Zo ben je binnen een uurtje al boven level 10 en het maximale level is 60. Door te levelen unlock je nieuwe skills, kun je specialisaties uitkiezen als je een hoger level bereikt en krijg je, vanaf level 10, elke 2 levels Path skills om zo je eigen build te maken. De quests zijn lekker kort, zo hoef je maar 2 of 3 dingen te doen om een te completen. Voor de mensen die liever grinden zijn er ook repeatable quests en dungeons. Qua PvP zijn er duels en 2 Battlefields. Dit wordt hopelijk in de toekomst nog uitgebreid.

Ingezogen

In de Cash Shop is van alles te vinden. Zo zijn er veel Cosmetische items te koop zoals Hoeden, Gezichtstypes, kostuums enzovoort. Helaas heeft de Cash Shop ook een mindere kant. Zo kun je flinke buffs kopen voor experience, stats en gold/pvp badges. En ook items om stats te rerollen, gegarandeerde enchants tot een bepaald punt, snellere mounts, extra dungeon attempts enzovoort. Hierdoor komt het toch wel redelijk dicht bij pay 2 win. Zolang je niet echt competitief wilt spelen zul je hier niet bijzonder veel last van hebben.

Echo of Soul's graphics zijn vergelijkbaar met MMORPG's zoals Archeage, Tera en Final Fantasy XIV. Dit betekend dus dat de graphics best goed zijn! De visuele effecten van spells en abilities zijn goed uitgewerkt en de omgevingen zijn gedetailleerd. De muziek heeft een flink fantasie sfeertje a lá Final Fantasy en past dus goed bij het spel, hierdoor word je langzaam Echo of Soul “ingezogen”. Ook de voice-overs zijn van hoge kwaliteit en zorgen ook voor iets meer diepgang dan spellen zonder stemmen.

Conclusie

Al met al is Echo of Soul gewoon een leuke free to play MMORPG. De characters en de wereld zijn schattig met een beetje een donkere kant van het kwaad. De graphics zijn mooi en samen met de bijpassende muziek komt het tot een goed geheel samen. Het levelen gaat lekker snel en zo zul je dus niet maanden bezig zijn om het maximale level te behalen. De cash shop is zeker niet perfect maar het is gelukkig niet helemaal een ramp, de casual spelers zullen hier eigenlijk geen last van hebben. De gameplay is snel onder de knie te krijgen en het soul systeem maakt het toch weer een beetje uniek. Echo of Soul is gewoon een leuk spel voor de casual speler die lekker bezig wil gaan met een MMORPG.

Ready to enter the world of Echo of Soul? Click here to play now!

Graphics: volledig 3d
PvP: guilds of facties wedstrijden of duels PvE PvP
Cash shop influence: laag
Exp snelheid: snel

Originaliteit
De sfeer en gameplay zijn ook te vinden in andere spellen, het soul systeem is het meest unieke aan het spel.

Wat Goed Is...

Grote wereld

Goed afgewerkt

Tempo van het levelen

... en wat niet

Geen geslachtskeuze voor classes

Redelijk pay to win


Fun factor
3.5 out of 5
Community
3.5 out of 5
Graphics
3.5 out of 5
8,0
Het Proberen Waard

Review summary

  1. Breya
  2. Zielen
  3. Ingezogen
  4. Conclusie

Wat goed is...

Grote wereld
Goed afgewerkt
Tempo van het levelen

... en wat niet

Geen geslachtskeuze voor classes
Redelijk pay to win
8,0
Graphics - 70 / 100
Fun factor - 70 / 100
Longevity - 80 / 100
Originaliteit - 80 / 100
Community - 70 / 100

I like this game, I want to
Register and play now