Dungeons & Dragons - Neverwinter

Fantasie MMORPG - Dungeons, Dragons en Neverwinter. Dit, samen met een Foundry systeem en een goed combat systeem, is Neverwinter Online. Een Free to Play MMORPG.

Speel Nu

Game to download

Only available in English

Genre:
mmorpg

Setting:
fantasie

Screenshots [klik om te vergroten]

Spel overzicht

Dungeons & Dragons is een van de meest bekende table-top RPGs. De duizenden fans, jong en oud, helpen deze legendarische spellen in leven te houden sinds 1974. De serie heeft een zeer grote cult aanhang die een waslijst van verschillende video games, figurines en zelfs een film tot stand heeft gebracht. Hierdoor heeft het spel flink wat waar te maken als je kijkt naar de geschiedenis van de series.

Het spel heeft goed werk afgericht om de Forgotten Realms na te maken. Het spel heeft de juiste sfeer en je wordt de wereld weliswaar ingezogen. De quests beginnen na een tijdje wel wat op elkaar te lijken en worden dus een beetje saai. Maar het Foundry systeem waar mensen hun eigen avonturen kunnen maken zorgt ervoor dat er altijd nieuwe content is! Iets waar andere spellen zeker wat van kunnen leren!

➔ Main points:

  • Maak en deel je eigen avonturen in de Founrdy!
  • Ontdek de wereld van Neverwinter.
  • Geniet van het goede action combat systeem!
  • Maak je eigen personage met een ruime keuze uit classes en races.
  • Laat je meeslepen door de indrukwekkende sfeer.

Trailer

Volledige recensie

Forgotten Realms

De charmes van de Forgotten Realms is onmisbaar en Neverwinter doet het zeker netjes om de donkere, sombere sfeer na te bootsen. Zoals eigenlijk elke MMORPG speler wel weet, heb je de mogelijkheid om je eigen character te creëren. In Neverwinter heb je de veel voorkomende keuze uit bekende stereotypes, zoals: Human, Orc, Dwarf, Elf, de demonische Tieflings en nog veel meer. Naast de oppervlakkige verschillen zijn eigenlijk alle rassen redelijk menselijk ogend.

Ontdek de wereld van Neverwinter.

De charmes van de Forgotten Realms is onmisbaar en Neverwinter doet het zeker netjes om de donkere, sombere sfeer na te bootsen.

Nadat je een karakter aangemaakt heb kun je gelijk bezig gaan in de wereld van de Forgotten Realms vol met geschiedenis. Zo ben je vrij om je eigen verhaal te maken terwijl je allerlei monsters verslaat, quests afrond en experience verdient in een typische MMORPG manier. De atmosfeer is opwindend, zeer goed nagebootst en doet denken aan de omgevingen van de originele table-top RPG games. Dit is dus ook een van de beste aspecten van het spel.

De beschikbare classes in het spel zijn de Control Wizard, Devoted Cleric, Great Weapon Fighter, Guardian Fighter, Hunter Ranger, Oathbound Paladin, Scourge Warlock en de Trickster Rogue. Deze Classes zijn weer onderverdeelt in 4 verschillende categorieën: Defender; dit zijn de tanks van het spel. Leader; dit zijn healers, buffers en debuffers. Controller; deze class zorgt ervoor dat de tegenstanders effectief gedwarsboomd worden. Striker; deze class is mobiel en is gespecialiseerd om zo veel mogelijk schade toe te richten

The Foundry

Helaas is de verhaallijn, alhoewel een stuk beter ontwikkeld en geïmplementeerd dan de meeste games van dit genre, nog steeds een beetje saai en heeft deze ook niet zo veel charme. Hierdoor zijn de quests over het algemeen redelijk oninteressant en verschillen door het hete spel heen, niet zo veel van elkaar (denk aan, doodt dit, pak dit op, ga daar heen doe dat etc.). Gelukkig heeft dit spel nog een geheim wapen in zijn arsenaal, de Foundry.

Het combat systeem is gewoon goed.

Gelukkig heeft dit spel nog een geheim wapen in zijn arsenaal, de Foundry.

Met het Foundry systeem, heb jij als speler de mogelijkheid om je eigen avonturen op te bouwen, precies waar Dungeons & Dragons om bekend staat. Het Foundry systeem bestaat uit een editor waarmee je je eigen levels, quests en campaigns kunt maken. Vervolgens, nadat je tevreden bent met je avontuur, kun je dit in het spel plaatsen. Mensen die je avonturen spelen kunnen nadat ze het voltooid hebben, je een rating geven en aan je donaten! Dit stimuleert mensen om kwalitatief goede avonturen te maken!

Het combat system van Neverwinter Online is om het kort te houden, gewoon goed. Het is een action combat systeem en gebruikt gelukkig niet het saaie tab-targetting systeem. Wat ik persoonlijk ook beter vind, in vergelijking met andere MMORPGs (WoW,Rift etc), is dat je niet een overvloed aan skills op je skillbar hebt. Bij World of Warcraft heb je al snel meer dan 30 verschillende skills die je zult moeten gebruiken, hier kun je gelukkig niet meer dan 8 skills op je skillbar hebben.

Goed gevoel van immersie

De graphics van Neverwinter Online beginnen langzaam aan er toch een beetje gedateerd uit te zien. Er zijn genoeg nieuwere MMORPGs die er een heel stuk beter uit zien. Maar! De graphics zijn zeker goed genoeg om een goed gevoel van immersie te krijgen en lijdt dus totaal niet af van het spel. Een voordeel hiervan is natuurlijk dat oudere computers het spel toch wat beter kunnen draaien. En ook qua geluid doet het spel het zeker goed! In het kort, zeker ruim voldoende.

De graphics beginnen toch een beetje gedateerd te worden.

Om dus de beste gear te krijgen moet je maanden grinden of gewoon je beurs opentrekken.

Een van de grootste minpunten van Neverwinter is toch, helaas, de cash shop. Indien je een beetje competitief wilt zijn in de endgame, zul je flink wat geld moeten neerleggen. Zo is er een Runestone en Enchantment systeem waardoor je extra stats kunt krijgen. De enchantments zijn ook te gebruiken in PvP en als gratis speler heb je 1% kans op succes als je deze combineert. Betaal je flink wat geld, dan kun je zorgen dat het niet faalt. Om dus de beste gear te krijgen moet je maanden grinden of gewoon je beurs opentrekken.

Conclusie

Al met al is Dungeons & Dragons: Neverwinter een redelijke MMORPG. Helaas is het voor competitieve spelers niet echt fijn om te spelen zonder te betalen. Gelukkig is er veel content in het spel en wordt er constant nieuwe content toegevoegd door het Foundry systeem. Ook kun je hiermee zelf levels en avonturen maken zoals hoort bij Dungeons & Dragons. Een uniek systeem voor MMORPGs! En al helemaal mooi is dat, als je een goed avontuur maakt, mensen aan je kunnen doneren. Een aanrader voor mensen die een gratis MMORPG zoeken maar niet competitief bezig willen zijn!

Ready to enter the world of Dungeons & Dragons - Neverwinter? Click here to play now!

Graphics: volledig 3d
PvP: guilds of facties PvE PvP
Cash shop influence: laag
Exp snelheid: gemiddeld

Originaliteit
Spelers kunnen hun eigen levels maken en andere spelers kunnen deze dan spelen.

Wat Goed Is...

Foundry syteem

Goede sfeer

Leuke combat

... en wat niet

Quests kunnen saai worden

Grafisch een beetje gedateerd


Fun factor
4.5 out of 5
Community
4.5 out of 5
Graphics
4.0 out of 5
8,0
Het Proberen Waard

Review summary

  1. Forgotten Realms
  2. The Foundry
  3. Goed gevoel van immersie
  4. Conclusie

Wat goed is...

Foundry syteem
Goede sfeer
Leuke combat

... en wat niet

Quests kunnen saai worden
Grafisch een beetje gedateerd
8,0
Graphics - 80 / 100
Fun factor - 90 / 100
Longevity - 80 / 100
Originaliteit - 70 / 100
Community - 90 / 100

I like this game, I want to
Register and play now