Drakensang Online

Draken, actie en PvP. Dit, samen met simpele gameplay en een complete Nederlandse vertaling, is Drakensang Online. Een gratis MMO Action RPG voor in de browser of om te downloaden.

Speel Nu

Screenshots [klik om te vergroten]

Spel overzicht

Drakensang Online is een gratis MMO Action RPG uitgebracht door Bigpoint. Hierdoor ligt de focus meer op zoveel mogelijk monsters zo snel mogelijk neer te maaien. Het spel speelt zich af in de wereld van Dracania. Je zult hier hordes ondoden, geesten en zelfs draken tegenkomen. De gameplay is echt puur Action RPG met de keuze uit verschillende skills en wapens. Wat Drakensang anders doet dan de competitie, is dat het allemaal wat simpeler is.

Ook zijn er zelfs verschillende PvP mogelijkheden en PvP servers. Cosmetisch gezien heb je erg weinig keuze en is er niets te vinden in de cash shop. Dit is iets waar hopelijk in de toekomst nog wat aan gedaan wordt. Grafisch gezien is het voor een downloadbaar spel niet erg bijzonder, maar voor een browsergame is het erg goed! Ook zal het spel gewoon lekker soepel draaien op oudere computers. Drakensang Online is echt een aanrader voor de meer onervaren spelers of ervaren spelers die wat lekker simpels willen.

Trailer

Volledige recensie

Gezichtshaar

Na het aanmaken van een account en het starten van het spel mag je gelijk een character maken. Hier heb je de keuze uit een van de 4 verschillende classes, het geslacht van je personage en nog enkele cosmetische keuzes zoals huidskleur, haarsoort en gezichtshaar voor de mannen. Helaas heb je geen keuze voor de haarkleur tussen de verschillende haarsoorten en baarden. Ook zou een keuze van gezicht ook redelijk welkom zijn. Maar aan de andere kant is hier gelukkig keuze mogelijk, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Diablo 3.

Er zijn dus 4 verschillende classes in Drakensang. De Woudlopers zijn de dodelijkste schutters in Dracania. Van afstand verzwakken ze hun vijanden met hun mysterieuze aanvallen en slaan dan vervolgens in het man-tegen-mangevecht genadeloos toe met hun sabelboog.
De Stoomtechneuten zijn de uitvinders van Dracania. Door hun fantastische vindingen, zoals de kanonnen en raketrugzakken die barsten van de vuurkracht, zijn ze een groot en onberekenbaar gevaar voor elke tegenstander.

De Drakendoders zijn de meest meedogenloze strijders in het man-tegen-mangevecht in Dracania. De woede van hun drakenerfenis geeft ze zeer een onverschrokkenheid die door al hun vijanden gevreesd wordt. En tot slot de Kringtovenaars hebben een mana waarmee ze de elementaire krachten van vuur, ijs en bliksem controleren en waarmee ze hele hordes vijanden kunnen neersabelen. Deze classes zijn te vergelijken met de gebruikelijke Archer, Engineer, Warrior en Mage classes in andere RPGs.

Á la Diablo

Zodra je je daadwerkelijk in de speelwereld bevindt, zul je eerst door een soort van tutorial level heen moeten. Dit duurt gelukkig maar een minuut of 5 en geeft nieuwe spelers een goede uitleg hoe het spel werkt. Zo wordt er uitgelegd hoe je moet aanvallen, dingen moet oppakken, hoe je items kunt equippen, hoe je je skills kunt levelen enzovoort. Nadat je jezelf hier doorheen hebt gevochten kom je terecht in het eerste stadje. Hier zul je andere spelers tegenkomen en staan er gelijk weer een stel quests voor je te wachten.

De weg vinden in de wereld van Drakensang Online is gelukkig niet verwarrend of moeilijk. Zo is er een world map waar je alle plekken in de wereld kunt zien, samen met de levels van de gebieden. Maar natuurlijk is geen action RPG compleet zonder de welbekende mini-map á la Diablo. Deze kaart zal kun je oproepen en zal dan in het beeld verschijnen en precies aangeven waar je bent en welke gedeeltes je van de omgeving hebt ontdekt.

Ook zijn er zelfs PvP mogelijkheden. Zo kun je een 1v1 duel houden, 3v3 arena, 5v5 Capture the Flag en 6v6 Storm the Fortress, waarin 1 team een gebouw moet verdedigen met daarin een donderkanon dat niet kapot mag gaan. Het andere team moet natuurlijk dit donderkanon vernietigen. Ook heb je de keuze tussen PvP en PvE servers. In de PvP servers staat world PvP altijd aan en kun je elkaar dus lekker de pan in slaan, bij de PvE servers heb je de keuze om World PvP aan te zetten of niet.

Browsergame

Grafisch gezien doet Drakensang Online het best redelijk. Er zijn spellen die er beter uitzien, maar ook genoeg die er een stuk slechter zijn. Maar als je het alleen maar als browser spel wilt spelen, is er weinig competitie. Dit is echt een van de mooiste browser spellen die er zijn. Helaas is het niet meer mogelijk om het spel via Chrome te spelen omdat het geen Java meer ondersteunt. En het is gewoon handiger om het spel te downloaden en op de computer te installeren. Hierdoor ziet het er nog een beetje beter uit en loopt het spel ook soepeler.

In de cash shop doet Drakensang Online het wat minder. Er zijn geen cosmetische items te vinden in de cash shop, alleen maar items die betalende spelers het leven makkelijker maken, meer loot geven en de personages zelfs sterker maken. Zo zijn er bepaalde items te koop die per aanval gebruikt worden en hiermee deze aanval 100/200/300% sterker maken. Gelukkig zijn deze alleen maar te gebruiken in PvE. Het enige wat Drakensang op dit gebied nog een beetje redt is de mogelijkheid om in het spel zelf ook wat van deze premium currency te kunnen verdienen.

Conclusie

Al met al is Drakensang Online een goede MMO ARPG voor mensen die nog niet eerder een Action RPG hebben gespeeld. Mensen die veel Diablo 3 of Path of Exile hebben gespeeld zullen waarschijnlijk meer plezier aan die spellen hebben. Het spel is erg makkelijk te begrijpen en te spelen. Ook zal het redelijk soepel draaien op oudere of minder goede computers/laptops. Het is een perfect spel voor mensen die graag willen beginnen met gamen en een gratis spel zoeken. Drakensang Online is dus aan aanrader voor de onervaren gamers tussen ons, of ervaren spelers die gewoon lekker wat simpels zoeken!

Ready to enter the world of Drakensang Online? Click here to play now!

Graphics: volledig 3d
PvP: guilds of facties PvE PvP
Cash shop influence: laag
Exp snelheid: gemiddeld

Originaliteit
Drakensang Online maakt de Action RPG weer heerlijk simpel, maar uniek is het spel verder niet.

Wat Goed Is...

Compleet in het Nederlands

PvP

Simpel

... en wat niet

Niet echt uniek

Cash shop


Fun factor
3.5 out of 5
Community
3.5 out of 5
Graphics
3.5 out of 5
8,4
Uitstekend

Review summary

  1. Gezichtshaar
  2. Á la Diablo
  3. Browsergame
  4. Conclusie

Wat goed is...

Compleet in het Nederlands
PvP
Simpel

... en wat niet

Niet echt uniek
Cash shop
8,4
Graphics - 70 / 100
Fun factor - 70 / 100
Longevity - 80 / 100
Originaliteit - 80 / 100
Community - 70 / 100

I like this game, I want to
Register and play now