Aura Kingdom

Ediolons, doolhoven en leuke graphics. Dit, samen met een schattige sfeer en simpele gameplay, is Aura Kingdom. Een MMORPG van Aeria Games.

Speel Nu

Game to download

Only available in English

Genre:
mmorpg

Setting:
fantasie

Screenshots [klik om te vergroten]

Spel overzicht

Aura Kingdom is een fantasie MMORPG uitgebracht door Aeria Games. De closed beta was begonnen in 2013 en de open beta is begonnen in 2014. De wereld is erg kleurrijk en ook lekker schattig. Het spel geeft je de kans om de held te worden die het universum van Aura Kingdom uit de klauwen van het kwaad en de bandits die, nadat ze voor jaren verdreven waren, sterker dan ooit terug zijn gekomen. Je hebt de keuze uit 8 verschillende classes en een flink aantal verschillende companions (Ediolons) die je helpen in de gevechten.

Het spel heeft voor elk wat wils, waardoor je als speler altijd wel wat vermakelijks te doen hebt. Aura Kingdom is met zijn kleurrijke, schattige wereld en personages het meest op jongere spelers gericht. Hier kunnen de wat oudere, meer serieuze gamers toch wat problemen mee hebben. Toch is het mogelijk dat het RPG gedeelte ook deze spelers aan kan spreken, dus is het aan te raden om het spel gewoon uit te proberen en je eigen mening te vormen.

Trailer

Volledige recensie

Ediolons

Ontwikkeld door X-Legend en uitgebracht door Aeria Games neemt dit klassieke fantasie spel de speler mee in een stralende en kleurrijke anime/manga wereld. De gameplay is makkelijk onder de knie te krijgen door de meeste ervaren RPG spelers en voelt vloeiend aan, terwijl er ook redelijk wat customization mogelijk is. Hierdoor is het voor jong en oud mogelijk om op een eigen avontuur te gaan.

Het spel begint met een robuust character creation proces. Hier kom je de gebruikelijke fysieke opties zoals haar, lichaamsbouw en gelaatstrekken. Maar ook ontbreken de standaard RPG character keuzes niet, waardoor er veel verschillende gameplay wegen gecreëerd worden en er meer gameplay bestaat. Je hebt de keuze uit een van 9 verschillende wapens, die samenhangen met de 10 classes: Thief, Tank, Assassin, Warrior, Hunter, Bandit, Grenadier, Mage, Illusionist en Bard. Het wapen bepaalt de class in plaats de gebruikelijke keuze. Later in het spel krijg je de optie om andere wapens te kiezen en hierdoor dus toegang kunt krijgen tot de skill sets van andere classes.

In het begin van het spel heb je ook de keuze uit 4 zogenaamde Ediolons. Dit zijn compagnons die je in de gevechten zullen helpen, elk heeft zo zijn eigen skills. Later in het spel zijn er veel meer te vinden als quest rewards, drops of uit de cash shop. De keuze die je hebt in het begin bestaat uit: Astro – een engel die kan vliegen, Evie – een anime achtige godin, Lina – een eenhoorn en Zhulong – een kleine draakachtige.

Doolhof

Nadat het character creation proces eindelijk voltooid is, komt er een tutorial door middel van quests. Helaas, nadat je dit voltooid hebt, houdt het spel je de hele tijd aan de hand. Aura Kingdom streeft er voor om de gameplay op een lager niveau te houden voor de jongere spelers. Hierdoor is het spel in het begin erg lineair wat er voor zorgt dat bepaalde spelers snel verveeld raken.

De saaie ambiance van Aura Kingdom ligt voornamelijk in het “auto-pilot” effect. Maar men zal waarschijnlijk niet de tijd hebben om verveeld te raken, aangezien het de speler niet meer dan een paar uur per dag zal kosten om het maximale level te bereiken. Eenmaal daar aangekomen heeft de speler de optie om een ander personage te creëren, om zo de andere gameplay paths te spelen. Helaas heb je als gratis speler maar 3 character slots, wil je meer dan zul je moeten betalen.

Het verkennen van de wereld van Aura Kingdom is enigszins moeilijk. De levels zijn meestal ontworpen in een doolhof-achtige manier die zelfs met behulp van de mini-map, in het hoekje van het scherm, moeilijk te navigeren zijn. Gelukkig maakt het spel dit gedeelte later beter met bepaalde “high-level” gebieden die toch meer lol aan het spel toevoegen.

Kawaii

Aura Kingdom heeft de grafische kant goed onder handen genomen. De characters en monsters zijn net zo kleurrijk en levendig als de wereld. Het spel is overduidelijk “Kawaii”, dus er hangt een schattige, simpele manga/anime sfeer. Sommige langzame computers kunnen problemen hebben om het spel goed te draaien op de hoogste settings, maar gelukkig zijn er genoeg opties om het grafische gedeelte aan te passen zodat het spel soepel draait.

Ook moet gezegd worden dat de heads-up display en de interface een flink deel van het scherm innemen. Maar ook dit is gelukkig allemaal naar wens in te stellen. De soundtrack is niet erg indrukwekkend. De meeste liedjes worden gewoon lekker herhaald door het hele spel heen. Geen van de nummers is speciaal en zullen dus snel vergeten worden.

Conclusie

Aura Kingdom is het beste te omschrijven als een MMORPG om tijd mee te doden, die toch aan sommige spelers flink wat plezier kan geven. De graphics en presentatie zijn bovengemiddeld maar hopelijk zullen de gameplay en de rest van het spel meer toevoegingen en updates krijgen, wat wel waarschijnlijk is aangezien het spel nog in beta is. Al met al is het een aanrader voor de jongere en casual spelers, maar hardcore spelers die een uitdaging zoeken kunnen beter iets anders proberen.

Ready to enter the world of Aura Kingdom? Click here to play now!

Graphics: volledig 3d
PvP: guilds of facties PvE PvP
Cash shop influence: laag
Exp snelheid: gemiddeld

Originaliteit
De kleurrijke wereld en schattige sfeer zijn uniek, maar voornamelijk geschikt voor jongere spelers.

Wat Goed Is...

Erg kleurrijk

Makkelijk te spelen

... en wat niet

Voor jongere spelers

Geen PvP tot level 40


Fun factor
3.5 out of 5
Community
3.5 out of 5
Graphics
3.5 out of 5
7,7
Het Proberen Waard

Review summary

  1. Ediolons
  2. Doolhof
  3. Kawaii
  4. Conclusie

Wat goed is...

Erg kleurrijk
Makkelijk te spelen

... en wat niet

Voor jongere spelers
Geen PvP tot level 40
7,7
Graphics - 70 / 100
Fun factor - 70 / 100
Longevity - 80 / 100
Originaliteit - 80 / 100
Community - 70 / 100

I like this game, I want to
Register and play now