Aion

Rifts, pets en vleugels. Dit, samen met een dikke lading PvP en je eigen huis, is Aion. Een Free to Play MMORPG van NCSOFT.

Speel Nu

Game to download

Only available in English

Genre:
actie, mmorpg

Setting:
fantasie

Screenshots [klik om te vergroten]

Spel overzicht

Aion is een PvPvE game, dat houdt in dat de focus ligt op grote gebieden waar PvP en PvE gemixt wordt. De combat in deze gebieden is daardoor redelijk onvoorspelbaar en blijft dus spannend. Gelukkig zijn er ook genoeg PvE opties met dungeons en raids plus de optie om tijdens het levelen op een zogenaamde Fast Track server te spelen zonder world PvP.

Waar Aion in uitblinkt zijn de vele customization mogelijkheden. Er is een groot aantal pets, mounts en zelfs verschillende animaties mogelijk voor je character (welke overigens compleet aan te passen is tijdens het aanmaken). Daarnaast is er ook Player Housing met zelfs de mogelijkheid om absurde dingen te doen met scripts!
Een aanrader voor de liefhebbers van World PvP in de traditionele, tab-targetting MMORPG setting.

Volledige recensie

Lekker Customizen

Na het inloggen krijg je de keuze tussen Elyos of Asmodian. Je kan per server maar 1 faction kiezen. Naast deze keuze heb je helaas niet de optie voor verschillende rassen, maar gelukkig zijn er zeer veel customization opties! Je kunt de meest rare characters maken in Aion, een dwerg met een absurd grote kale kop of een lange spriet met een mini hoofd en een dikke afro. Dit is een zeer leuke functie en je zult waarschijnlijk flink wat tijd besteden in het character creation scherm. Als je geen zin hebt om uren rond te prutsen met al de verschillende opties zijn er ook genoeg vooraf ingestelde keuzes. Daarnaast heb je de keuze uit 6 verschillende classes: Warrior, Scout, Mage, Priest, Technist en Muse.

Rond level 10 heb je de mogelijkheid om een quest te doen die je vleugels geeft! Vliegen is hierna mogelijk in speciale zones. Indien je in een zone bent waar je niet kunt vliegen heb je altijd de mogelijkheid om te gliden. Helaas is de tijd die je kunt vliegen en gliden beperkt, dit wordt in het spel aangegeven met de Flight Meter. Gelukkig zijn er wel veel manieren om deze tijd te vergroten door middel van Potions, Vleugels, Armor enzovoort.

Wat een leuke toevoeging is, en waar andere MMORPGs nog wat van kunnen leren, is de mogelijkheid om de zogenaamde “motions” van characters te veranderen. Hiermee kun je, voor je character, andere animaties selecteren. Bijvoorbeeld in plaats van te rennen als de rest is er de mogelijkheid om je character te laten rennen als een ninja of te laten zweven wanneer deze stil staat.
Helaas zijn er op dit moment niet bijzonder veel verschillende opties, maar de basis zit in ieder geval in het spel! Hopelijk zijn er in de toekomst meer te verwachten.

In het spel zijn overigens 5 verschillende soorten woningen beschikbaar voor spelers, namelijk: Studio, House, Mansion, Estate en Palace.
De Studio is voor iedereen boven level 21, na een quest, gratis te krijgen en heeft ook geen maintenance fee. De rest van de woningen kosten, afhankelijk van het soort, flink wat geld en indien je de wekelijkse maintenance fee niet betaald zal het doorverkocht worden (waarna je 90% van de huiskosten terug krijgt). De huizen zijn van buiten en binnen compleet te customizeren met verf, bepaalde stenen, standbeelden, bomen, struiken, meubels... noem het maar op!
Ook is er een mogelijkheid om scripts te maken voor je woning zoals een butler die reageert of bepaalde items die bewegen. Er is zelfs de mogelijkheid om muziek te maken voor in je huis! Het is een zeer goede keus van Ncsoft om spelers hierin veel vrijheid te geven!

PvPvE

Aion moet het voornamelijk hebben van de PvP. Er zijn zogenaamde Rifts die het mogelijk maken om naar de wereld van de tegenstaande factie te teleporteren en daar flinke gevechten te houden of quests te voltooien met leuke rewards. Voorheen was de spawn tijd van de Rifts willekeurig, dit zorgde voor meer een meer dynamische en sociale gameplay. Indien er een was gespawned ging iedereen meteen medespelers bij elkaar zoeken om er samen doorheen te gaan. Ook zorgde dit voor paniek bij de tegenstaande factie die opeens allemaal bloeddorstige spelers kon verwachten. Tegenwoordig is het duidelijk wanneer er rifts komen in de omgeving en is deze dynamiek helaas weggevallen.

Vanaf level 25 heb je ook de mogelijkheid om de zogenaamde Abyss in te gaan. Dit is het gebied tussen de werelden van de Elyos en de Asmodians. De Abyss is een PvPvE zone bestaand uit grote, zwevende stukken land waar je dus flink gebruik zult maken van je vleugels. De combat hier is intens, mits je met tegenstanders vecht die hetzelfde level zijn en vergelijkbare gear hebben, het is dus ook aan te raden om dit gebied in een groep te verkennen. In de Abyss zijn veel verschillende dingen te doen, van quests en PvP tot gebouwen overnemen en vele bosses.
Er zijn hiernaast nog vele andere gebieden en opties zoals Arena's, Duels, Dredgion Battleships enzovoort.

Voor de PvE speler is er een overvloed aan verschillende instances en world bosses. De group size voor deze instances kan variëren van 1 tot 48 wat betekend dat enkele ook gewoon als raids beschouwd moeten worden. Gelukkig is er voor PvE spelers ook de optie om te levelen op de “fast-track server”. Hier zullen geen rifts spawnen waardoor je World PvP kunt omzeilen en krijg je meer experience van mobs. Elke server heeft toegang tot deze server, dus wanneer je hier speelt zul je mensen van andere servers tegenkomen! Ook handig is dat je, wanneer er te veel of juist te weinig mobs zijn, gewoon even van server kan wisselen.

Grafische Kloof

Grafisch gezien doet Aion het redelijk, maar na al die jaren begint het er toch wat gedateerd uit te zien. Dit is voornamelijk te zien in de wereld, alles heeft scherpe hoeken en de kleuren spatten ook zeker niet van het beeldscherm af. De characters en spells zien er daarentegen wel goed uit, waardoor er dus een soort van grafische kloof tussen de wereld en de characters zit.

Play to Win!

In die cash shop zijn zeer veel items te koop, variërend van pets, mounts, skins tot buffs en NPC summons. Veel hiervan zijn ruilbaar dus ook voor gratis spelers verkrijgbaar! Voorheen had de Europese versie van Aion vele Pay to Win elementen, maar die zijn schijnbaar opgelost! Betalende spelers hebben toegang tot redelijk wat extra's maar deze zijn grotendeels ook beschikbaar, nadat je in het spel genoeg geld bij elkaar hebt gesprokkeld, voor gratis spelers!

Conclusie

Indien je een fan bent van World PvP en de standaard MMORPG gameplay is dit zeker een aanrader! Er zijn veel opties voor PvP spelers maar gelukkig zijn er voor de PvE spelers ook genoeg alternatieven en voor de speler die in alle rust wil levelen zijn de Fast-Track servers een goede uitkomst. Voor mensen die graag veel willen customizen is Aion een droom, er zijn veel verschillende pets, mounts, fashion items en zelfs een eigen huis dat je compleet kunt aanpassen met zelfs de mogelijkheid voor scripts.
Maar voor de spelers die een beetje klaar zijn met de tab-targetting MMORPGs is het beter om een alternatief zoeken.

Ready to enter the world of Aion? Click here to play now!

Graphics: volledig 3d
PvP: guilds of facties PvE PvP
Cash shop influence: laag
Exp snelheid: gemiddeld

Originaliteit
Aion voegt enkele unieke ideeën toe aan de klassieke MMORPG elementen zoals scripts voor Player Housing en custom animaties voor je characters.

Wat Goed Is...

Bijzonder veel customization

Characters zien er goed uit

PvPvE

... en wat niet

Saaie quests


Fun factor
3.5 out of 5
Community
3.5 out of 5
Graphics
3.5 out of 5
7,9
Het Proberen Waard

Review summary

  1. Lekker Customizen
  2. PvPvE
  3. Grafische Kloof
  4. Play to Win!
  5. Conclusie

Wat goed is...

Bijzonder veel customization
Characters zien er goed uit
PvPvE

... en wat niet

Saaie quests
7,9
Graphics - 70 / 100
Fun factor - 70 / 100
Longevity - 80 / 100
Originaliteit - 80 / 100
Community - 70 / 100

I like this game, I want to
Register and play now