Tribal Wars 2

Middeleeuwen, Tribes en oorlog. Dit, samen met simpele gameplay en je eigen dorp, is Tribal Wars 2. Een MMO strategie spel voor in de browser.

Speel Nu

Screenshots [klik om te vergroten]

Spel overzicht

Tribal Wars 2 is ontwikkeld door Innogames. Waarschijnlijk zijn er redelijk wat mensen die zich de eerste Tribal Wars nog herinneren en die mensen zullen zich snel thuis voelen in het vervolg. Het spel draait om het opbouwen van een dorp, een leger te stichten, grondstoffen verzamelen en oorlog te voeren. Het spel is makkelijk te begrijpen maar om echt competitief bezig te kunnen zijn, zul je toch geld in het spel moeten steken.

Het spel is, als je er geen geld in wilt steken, leuker voor de casual en de sociale spelers. Je kunt best wat lol hebben door gewoon elke dag een paar keer in te loggen, 10 tot 15 minuutjes bezig te zijn en dan weer gerust uitloggen. De sociale kant komt vooral terug in de Tribes. Dit zijn de zogenaamde “guilds” van Tribal Wars 2. Hier kun je samen met andere spelers samenwerken en zo stukken sterker worden.

Trailer

Volledige recensie

Lekker simpel

Tribal Wars 2 speelt zich af in het begin van de middeleeuwen. Elke speler start bij het begin van het spel als de leider van een klein dorp, lustend voor kracht en roem. Door middel van productie en handel zal je dorp groeien. Maar niet alleen jouw dorp groeit, de anderen om je heen hebben hetzelfde doel. Legers worden opgestart en de dorpen versterkt. Krijgers zullen voor je vechten en na verloop van tijd kun je lid worden van een “tribe” om elkaar te helpen en te ondersteunen. Nadat je dorp flink uitgegroeid is wordt het uiteindelijk tijd om andere dorpen over te nemen.

Het spel begint lekker simpel, misschien een beetje te. Na de registratie kom je gelijk in het scherm van je dorp, het scherm dat je de rest van het spel zult zien. Vervolgens krijg je meteen een erg simpele tutorial, klik hier om troepen aan te schaffen, klik daar om een gebouw up te graden, klik daarna hier om geld van de cash shop te gebruiken om zo de productie te versnellen. Een kind kan de was doen! Maar gelukkig wordt het spel hierdoor wel snel duidelijk.

Zoals de naam van Tribal Wars 2 doet vermoeden, draait het spel voornamelijk om Tribes. Deze “Tribes” zijn groepen van spelers die samenwerken voor bescherming en om aanvallen te coördineren. Ook kunnen Tribes samenwerken met andere Tribes om zo nog sterker te worden en hebben ze de mogelijkheid om een forum op te zetten die alleen members kunnen zien, waardoor het communiceren met elkaar makkelijker wordt. Dit zorgt voor een goed gevoel van gemeenschap.

Redelijk typisch

Het upgraden van gebouwen zorgt voor flinke bonussen zoals betere grondstof inkomsten, meer slots voor gebouwen, toegang tot sterkere troepen enzovoort. Het lijkt erg veel op de andere strategische browser games, met alleen een andere naam. Net zoals die andere browser games, heeft vrijwel alles een wachttijd en kan dat alleen verholpen worden door met echt geld te betalen. Maar deze wachttijden kunnen juist ook welkom zijn voor mensen die het lekker rustig willen spelen, een paar keer per dag even 10 minuutjes inloggen en alles organiseren.

De combat in Tribal Wars 2 is redelijk typisch voor het genre. Spelers sturen hun troepen naar andere dorpen, en het resultaat van het gevecht wordt dan berekent op basis van de gecombineerde statistieken van je troepen, hun moraal en enkele kans elementen. Een overwinning zal je enige goederen geven en de loyaliteit van het aangevallen dorp verminderen. Zodra de loyaliteit nul bereikt, hebben aanvallende spelers de mogelijkheid om het dorp over te nemen.

Ook is er een quest systeem in het spel te vinden. Van deze quests krijg je resources en andere leuke dingen. Helaas, zijn de doelen van de quests precies wat je sowieso al in het spel zou doen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een paar troepen rekruteren of een gebouw up te graden. Het spel zou dus ook best zonder deze nutteloze quests kunnen. Ook zijn er allerlei achievements te unlocken zoals combat en building achievements, maar hier helaas ook niets indrukwekkends.

Betaal om te winnen

Het spel doet visueel gezien helaas niets bijzonders. Zo heb je geen echte avatar en heb je eigenlijk niets plezierigs voor je ogen naast de grote groene grasvelden om je dorp heen, en het dorp zelf ziet er ook niet erg bijzonder uit. Het is simpelweg echt het minimale vereiste voor de voorstelling van je thuisbasis. De portretten van de gebouwen die je bouwt en upgrade, plus de troepen die je rekruteert, zijn ook redelijk saai. Het is niets spectaculairs, zoals te verwachten met een browser game, maar toch zijn er zeker alternatieven die wat meer eye candy bezorgen. Natuurlijk is het aan de speler of dit belangrijk is of niet.

Jammer genoeg is Tribal Wars 2 toch echt wel weer een Pay to Win game. Alles is te koop voor echt geld. Hierdoor kun je amper competitief bezig zijn zonder te betalen. Er zijn genoeg mensen te vinden die honderden euro's in het spel steken om er zo voor te zorgen dat ze gewoon niet te verslaan zijn door gratis spelers. Hier en daar zullen vast wel een aantal gratis spelers zijn die het wel redelijk doen, maar de prijs hiervoor is dat je maanden en maanden bezig zult zijn om iets te krijgen wat een betalende speler meteen kan hebben. Indien het competitieve aspect jou niets uitmaakt kun je dit natuurlijk negeren en gewoon proberen om lol aan het spel te hebben.

Conclusie

Al met al is Tribal Wars 2 een leuk spel om een paar keer per dag even op in te loggen en dan bezig te gaan. Mensen die graag veel bezig zijn met een spel zonder er voor te betalen kunnen beter iets anders zoeken. Dit komt door de grote wachttijden die tussen het bouwen en het rekruteren van soldaten zitten. Indien je iemand bent die graag wel wat geld in een spel stopt ben je bij Tribal Wars goed terecht. Je kunt van alles krijgen door te betalen en hierdoor tegenstanders van de kaart vegen. Mensen die zonder te betalen toch competitief willen zijn moeten toch echt een ander spel zoeken.

Ready to enter the world of Tribal Wars 2? Click here to play now!

Graphics: geanimeerde afbeeldingen
PvP: guilds of facties PvP allen tegen allen
Cash shop influence: hoog
Exp snelheid: langzaam

Originaliteit
Helaas doet Tribal Wars 2 niets origineels, het is allemaal al wel eens gedaan.

Wat Goed Is...

Veel spelers

Makkelijk te begrijpen

Sociaal

... en wat niet

Pay to Win

Wachttijden


Fun factor
3.5 out of 5
Community
3.5 out of 5
Graphics
3.5 out of 5
7,4
Het Proberen Waard

Review summary

  1. Lekker simpel
  2. Redelijk typisch
  3. Betaal om te winnen
  4. Conclusie

Wat goed is...

Veel spelers
Makkelijk te begrijpen
Sociaal

... en wat niet

Pay to Win
Wachttijden
7,4
Graphics - 70 / 100
Fun factor - 70 / 100
Longevity - 80 / 100
Originaliteit - 80 / 100
Community - 70 / 100

I like this game, I want to
Register and play now