Stormfall: Age of War

Draken, Ondoden en Demonen. Dit, samen met je eigen kasteel en leger, is Stormfall: Age Of War. Een MMO strategie spel voor in je browser!

Speel Nu

Browser game

Only available in English

Genre:
strategie, manager

Setting:
fantasie, historisch

Screenshots [klik om te vergroten]

Spel overzicht

Stormfall: Age of War is een browser based MMO strategie spel van Plarium.
In het spel zul je voornamelijk bezig zijn met je eigen kasteel op te bouwen en up te graden. Ook kun je de kastelen van andere spelers overnemen en hun inkomen afpakken zolang je in controle bent van het kasteel. Daarnaast zijn er nog enkele andere manieren om aan resources te komen om je kasteel uit te breiden.

De combat is niet erg interessant omdat je als speler niet meer kunt doen dan een zo groot mogelijk leger op te bouwen en aan te vallen. Hier zit dus alle strategie in. Jammer is wel dat de cash shop van grote invloed is, maar gelukkig zijn er wel enkele manieren om toch wat geld voor deze winkel te verzamelen.

Trailer

Volledige recensie

Pijl in de knie

Na het inloggen zul je snel merken dat een flink gedeelte van de opdrachten een voice over hebben. De enigszins aparte man genaamd Oberon zal je bijstaan in het begin van het spel, hij geeft je uitleg en zal ook redelijk wat quests, resources en units brengen. De gesprekken zijn soms redelijk vermakelijk met hier en daar zelfs wat memes. Leuk dat ze de tijd hebben genomen om dit wat uitgebreider te doen dan de rest!

In het spel zijn 4 currencies: Gold, Iron, Food en Sapphires.
De Sapphires zijn te kopen met echt geld en hier en daar te krijgen via, onder andere, achievements en quests. Gold, Iron en Food zul je, naarmate je het kasteel uitbreid, uurlijks ontvangen door middel van farms, townhouses en mines. Vrijwel elk gebouw is up te graden om zo meer resources binnen te krijgen, of andere bonussen zoals meer caravans om extra handel te drijven.

Rondom het gebied van je kasteel kun je dagelijkse resources vinden. Zo zijn er Goblins met een zak goud die je met een klik van je muis kunt neerschieten om zo een beetje geld te innen. Ook zijn er een soort everzwijnen voor food en zwaarden met schilden voor iron te vinden. Dit zorgt voor een klein beetje extra inkomen.

Ook kun je, met behulp van de zogenaamde “Silent Ones”, andere kastelen bespieden. Hiermee krijg je informatie over de hoeveelheid voorraden diegene heeft en wat de grootte is van hun verdedigend leger. Gelukkig zijn er ook manieren om jezelf tegen spionage te beschermen door onder andere deze Silent Ones in je verdedigend leger te hebben.

Verloren Kunsten

Om meer gebouwen en units te unlocken zul je “Lost Arts” moeten ontdekken. Deze Lost Arts zijn oude verloren geheimen uit de gloriedagen van Stormfall. Je scribe zal dagelijks een scroll ontcijferen die je vervolgens kunt verkopen, ruilen of gebruiken om een Lost Art te unlocken. De Lost Arts variëren van het upgraden van character stats tot het unlocken van van nieuwe gebouwen.

De units zijn onderverdeelt in 4 verschillende groepen: Infantry, Calvary, Occult en Beastiary.
Binnen deze groepen zijn redelijk wat verschillende soorten units. Zo zijn er elven, dwergen en mensen te vinden tot demonen, necromancers en zelfs draken. Daarnaast zijn deze units offensief of defensief, hoewel het mogelijk is om ze voor beide rollen te gebruiken is het beter om het bij de vooraf bepaalde rol te houden. Dit vanwege het verschil in defensieve en offensieve stats.

De combat in Stormfall is niet heel bijzonder. Het bestaat uit zo veel mogelijk en zo sterk mogelijke units te maken en aan te vallen of verdedigen. Er is geen mogelijkheid om deze units te besturen naast het bepalen welke plek ze aanvallen. Het strategische aspect zit hem dus vooral in het uitvogelen van hoe je zo veel mogelijk resources kunt krijgen met zo weinig mogelijk verlies van units. Dus veel bespioneren en kijken waar weinig verdediging en veel spul te halen valt.

Settlements zijn gebouwen waar je flink wat resources mee kunt verdienen door ze over te nemen.
Nadat je een House of Lords hebt gebouwd is dit mogelijk. Om een Settlement over te nemen zul je een moeten vinden die Unclaimed is of een moeten aanvallen die in het bezit is van een andere speler. Hier zul je dus ook rekening mee moeten houden indien je er zelf een hebt geclaimed! Na het initiële overnemen is het dus aan te raden om een verdedigend leger te plaatsen.

Stille waterval

De graphics van Stormfall zijn leuk, de gebouwen zijn goed gedetailleerd en de meesten hebben animaties met bijvoorbeeld mensen die rondlopen of skeletten die tot leven komen. Sommige onderdelen zien er wel een beetje apart uit, zoals watervallen zonder animatie of de beesten om je kasteel heen die ook niet geanimeerd zijn. Maar naast dit minpuntje ziet het er gewoon goed genoeg uit.

Saffier

Wat betreft de Cash Shop invloed doet Stormfall het wat minder. Alles is aan te schaffen met Sapphire, van resources tot de beste units. Alle gebouwen zijn dus te koop voor echt geld en ook de meeste wachttijden zijn hiermee te omzeilen. Wat wel redelijk is, dat je als gratis speler door het voltooien van quests en Feats of Valor ook redelijk wat Sapphire krijgt. Vanwege deze optie is het gelukkig niet compleet een ramp!

Conclusie

Stormfall is een vermakelijke MMO voor de spelers die lekker alles om hun heen willen plunderen en bezetten. Hier heb je flink de mogelijkheid voor en zodra je een beetje door hebt hoe het spel in elkaar zit zul je ver boven de omringende spelers uit stijgen qua sterkte.
De graphics zijn goed en er is genoeg content om een flinke tijd bezig te zijn. De invloed van de cash shop is redelijk groot maar er zijn ook redelijk wat manieren om als gratis speler aan de currency voor deze shop te komen. Mensen die graag controle willen hebben over hoe een gevecht uitspeelt kunnen beter iets anders zoeken.

Ready to enter the world of Stormfall: Age of War? Click here to play now!

Graphics: geanimeerde afbeeldingen
PvP: guilds of facties PvP allen tegen allen
Cash shop influence: laag
Exp snelheid: gemiddeld

Originaliteit
Stormfall is niet erg origineel, vrijwel alle aspecten zijn al eerder gedaan. Wat wel een leuke toevoeging is zijn de voice overs van de quests.

Wat Goed Is...

Voice Overs

Leuke Graphics

Browser Game

... en wat niet

Niet erg vernieuwend

Geen controle tijdens gevechten


Fun factor
3.5 out of 5
Community
3.5 out of 5
Graphics
3.5 out of 5
8,0
Het Proberen Waard

Review summary

  1. Pijl in de knie
  2. Verloren Kunsten
  3. Stille waterval
  4. Saffier
  5. Conclusie

Wat goed is...

Voice Overs
Leuke Graphics
Browser Game

... en wat niet

Niet erg vernieuwend
Geen controle tijdens gevechten
8,0
Graphics - 70 / 100
Fun factor - 70 / 100
Longevity - 80 / 100
Originaliteit - 80 / 100
Community - 70 / 100

I like this game, I want to
Register and play now