MyLands

Demonen, Elfen en Zwarte Parels. Dit, samen met verkenningstochten en de mogelijkheid om echt geld te verdienen, is My Lands. Een MMO Strategie spel voor in de browser.

Speel Nu

Screenshots [klik om te vergroten]

Spel overzicht

My lands is een interessant MMO strategie spel door de mogelijkheid om echt geld te verdienen tijdens het spelen. Daarnaast is er een grote wereld waar je flink veel dingen kunt ontdekken zoals Ruïnes en Zoutmeertjes. Ook kun je op gebieden die niet overgenomen zijn door andere spelers een nieuwe stad stichten.

Helaas heeft het spel ook zijn mindere kanten zoals het ontbreken van geluid, slechte vertaling die voor verwarring zorgt en matige graphics. Ook het feit dat er in het begin niet veel te doen is naast het uren wachten totdat de gebouwen klaar zijn maakt het spel niet leuker.
Toch zal het spel voor sommige mensen zeker aantrekkelijk zijn!

Volledige recensie

Toverbossen

Zelfs voor het aanmaken van een account heb je de keuze uit 4 rassen verdeeld tussen 2 facties, om specifiek te zijn:
De Duistere Elfen, die ooit naar de Vervloekte Bossen zijn weggejaagd. Hier hebben ze zich goed aangepast en zijn uiteindelijk zelfs van uiterlijk veranderd. Ze kunnen door hun locatie sneller hout en ijzer verzamelen. Daarnaast behoren ze tot de duistere factie.
De Demonen; die kwaadaardige, wrede en koelbloedige schepsels van de duistere factie zijn. Ze wonen in de "Dode Landen" waar het vol zit met vulkanen. Hierdoor kunnen ze sneller dan de andere rassen mijnsteen winnen.

De Ridders; die dapper zijn, een passie voor goud hebben en bij de lichte factie horen. Ze hebben toegang tot de grootste magazijnen en, door hun passie voor goud, hebben ze een beter goud inkomen. Daarnaast is de snelheid van hun graanwinning ook hoger.
De Elfen, een vredelievend ras waarvan de bevolking diep in de Toverbossen woont. Door deze locatie hebben ze een toegenomen houtwinning. Ze behoren tot de lichte factie en hebben sterkere geneesheren dan de andere facties.

Naast de keuze tussen de 4 verschillende rassen heb je alleen de mogelijkheid om de naam van je stad te veranderen. Zodra je in het spel bent krijg je meteen wat quests voor de kiezen. Deze quests zijn voornamelijk bedoelt om het spel uit te leggen en je de benodigde resources te geven om je stadje te beginnen.

Zwarte Parels

Wat al snel opvalt is dat de vertaling redelijk slecht is. Het is alsof iemand de oorspronkelijke versie snel even in een vertaal programma heeft gegooid en hier en daar een beetje heeft aangepast. Hierdoor is het vaak verwarrend om te begrijpen wat er bedoelt wordt en is immersie dus ook ver te zoeken. Het is daarom aan te raden om de Engelse versie te spelen, hierdoor wordt het spel meteen al een stuk duidelijker.

Het spel is tergend langzaam. Bij de eerste paar gebouwen duurt het maar een minuutje voordat het er staat, zeer acceptabel. Maar vervolgens veranderd dit gelijk naar een uur tot meerdere uren en in het begin is er gewoon niets anders te doen dan een paar gebouwen plaatsen en uren wachten.

In het Wetenschapvenster kun je veel verschillende technologieën bestuderen. Deze variëren van het vrijspelen van nieuwe gebouwen en units tot bonussen voor statistieken en verminderde bouwtijden.
Op dit gebied doet My Lands het redelijk door de goede hoeveelheid keuzes.

Er zijn 6 verschillende resources in My Lands: Brandhout, Graan, Steen, Goud, Ijzer en Zwarte parels.
De eerste 5 worden gewoon gebruikt voor de gebouwen of units en zijn dus niet zo heel interessant.
De zwarte parels daarentegen zijn toch wat leuker, deze zijn te gebruiken voor de cash shop items en zelfs in te ruilen voor echt geld mits je een abonnement hebt op het spel.
Je kunt zwarte parels verdienen door Zoutmeertjes over te nemen, Ruïnes te beroven of ze te ruilen voor goud via de marktplaats.

Later in het spel is het ook mogelijk om nieuwe steden op de map te beginnen. Eerst zul je een gebied moeten verkennen (in het spel vertaald naar onderzoek) voordat je er Kolonist naartoe stuurt. Indien er geen ruïne of andermans buitenbezitting aanwezig is heb je de mogelijkheid om daar een extra stad te starten.

Geluidloos

Grafisch gezien doet My Lands het niet zo heel goed. De animaties, indien je er een vindt, bestaan meestal maar uit een paar frames. Geen van de gebouwen in je stad heeft animaties en hierdoor lijkt het een dode boel, alleen rondom het gebied waar je kunt bouwen zul je soms iets zien zoals een geanimeerde waterval. Er zijn spelcomputers van bijna 25 jaar oud met betere graphics! Natuurlijk zijn de graphics niet van bijzonder groot belang in een strategie spel maar in dit geval zou het gewoon wel iets beter mogen.

Wat wel van groot belang is in een spel, is geluid. Iets wat My Lands gewoon NIET heeft. De enige uitzondering die ik kan begrijpen waarom een spel geen geluid zou hebben is wanneer het een bordspel is, een text based spel is of dat die keuze samenhangt met het verhaal van het spel. Qua sfeer doet My Lands het al niet zo goed en dit maakt het zeker niet beter.

Handje contantje

In de cash shop zijn boost voor vrijwel alle aspecten van het spel te krijgen. Zo zijn er mogelijkheden om extra bescherming te krijgen, training van units of de bouwtijd van gebouwen instant te maken en automatische verkenners op pad te sturen. Dus er zit wel degelijk een pay to win aspect in My Lands.

Maar! Wat wel uniek in dit spel is, is de mogelijkheid om de Zwarte Parel currency om te zetten in echt geld! Dus, indien je goed genoeg bent, kun je geld verdienen met het spelen van dit spel! Om zo ver te komen zul je wel flink wat maanden bezig zijn en heb je per se een abonnement op het spel nodig.

Conclusie

My Lands is zeker geen spel zonder fouten. De slechte vertaling is verwarrend en zorgt ervoor dat je niet echt lekker in het spel kunt komen en de keuze om absoluut geen geluid in het spel te doen is apart. Ook de zeer lange bouwtijden gelijk in het begin zullen zorgen dat het spel redelijk saai begint. Uiteindelijk wordt het spel zeker beter door de optie om de zeer grote wereld te verkennen en van alles over te nemen. Met name de mogelijkheid om echt geld te verdienen maakt dit spel toch wel interessant. Indien je niet van verwarring houdt en een hekel hebt aan wachten is het aan te raden om een ander spel te zoeken.

Ready to enter the world of MyLands? Click here to play now!

Graphics: geanimeerde afbeeldingen
PvP: guilds of facties PvE PvP
Cash shop influence: laag
Exp snelheid: snel

Originaliteit
De mogelijkheid om door het spel te spelen echt geld te verdienen komt niet vaak voor in MMOs. Helaas is de rest van het spel niet erg origineel.

Wat Goed Is...

Mogelijkheid om echt geld te verdienen

Grote wereld

Browser spel

... en wat niet

Geen geluid

Erg langzaam in het begin

Slechte Nederlandse vertaling


Fun factor
3.5 out of 5
Community
3.5 out of 5
Graphics
3.5 out of 5
7,3
Het Proberen Waard

Review summary

  1. Toverbossen
  2. Zwarte Parels
  3. Geluidloos
  4. Handje contantje
  5. Conclusie

Wat goed is...

Mogelijkheid om echt geld te verdienen
Grote wereld
Browser spel

... en wat niet

Geen geluid
Erg langzaam in het begin
Slechte Nederlandse vertaling
7,3
Graphics - 70 / 100
Fun factor - 70 / 100
Longevity - 80 / 100
Originaliteit - 80 / 100
Community - 70 / 100

I like this game, I want to
Register and play now