Game of Thrones: Ascent

Huurlingen, drama en oorlog. Dit, samen met een interessante verhaallijn en veel keuzes, is Game of Thrones: Ascent. Een klassieke RPG met MMO aspecten voor in de browser.

Speel Nu

Browser game

Only available in English

Genre:
strategie, oorlog, mmorpg

Setting:
fantasie, historisch

Screenshots [klik om te vergroten]

Spel overzicht

Game of Thrones is bij veel mensen bekend vanwege de boeiende verhaallijn en zieke twists. Dit zul je ook tegenkomen in Game of Thrones: Ascent. Er wordt zelfs content toegevoegd afhankelijk van de TV serie! De gameplay doet denken aan oude RPG spellen met statistieken en het rollen van een dobbelsteen gecombineerd met hedendaagse MMO aspecten. Helaas heeft het spel flink wat Pay to Win elementen en is het zonder te betalen erg langzaam.
Toch is het een aanrader voor Game of Thrones liefhebbers, casual gamers en klassieke RPG fans.

Volledige recensie

Keuzes

Game of Thrones: Ascent volgt het verhaal van de boeken en de TV show. Ook zal er nieuwe content worden toegevoegd afhankelijk van de wekelijkse TV aflevering. Toch gaat het spel verder dan de TV serie, zo zal de speler diep Essos binnendringen en met bekende en onbekende personages contact hebben. Ook zijn er natuurlijk veel nieuwe, unieke verhalen en personages te ontdekken in de wereld van Game of Thrones: Ascent.

Na het inloggen heb je de keuze uit maar liefst 45 verschillende avatars. Ook zul je in het begin trouw moeten zweren aan een van de 8 bekende huizen uit de verhalen (Baratheon, Greyjoy, Lannister, Stark, Martell,Tyrell, Targaryen en Tully). Na deze keuzes wordt je snel het verhaal in gegooid en zul je meteen een stel slavenhandelaars onder handen moeten nemen.

Het spel zit vol met keuzes, vrijwel elke missie die je krijgt heeft meerdere uitkomsten en, afhankelijk van je keuze, zullen er verschillende vervolgmissies komen. Dit is het beste aspect van Game of Thrones: Ascent, de quests blijven interessant! Iets waar andere MMOs flink wat van kunnen leren!

Een van de belangrijkste personen die je zult tegenkomen zijn de zogenaamde Sworn Swords. Dit zijn huurlingen die voor jou zullen vechten, omkopen of door andere handelingen jouw commando's zullen uitvoeren. Deze Sword Swords zijn te werven via het recruit menu. In dit menu zullen verschillende huurlingen voor een bepaalde tijd aanwezig zijn, waarna ze vervangen worden door nieuwe Sworn Swords.

Langzaam

Naast de missies zijn er nog veel andere bezigheden. Zo heb je de mogelijkheid om een Sworn Sword op een Adventure te sturen en hierdoor loot en experience te krijgen. Je eigen stuk grond op te bouwen met een Markt, Smederij, Ambassade, Mijn, Tempels enzovoort. Er is zelfs de mogelijkheid om met vrienden uit te nodigen bij sommige gevechten om extra hulp te krijgen en de optie om een Adventure Party te starten met Sworn Swords voor extra rewards.

Ook is er de mogelijkheid om met andere spelers samen te spelen of ze aan te vallen. Zo kun je bijvoorbeeld een andere speler bespioneren om zo hun stats te zien, niet actieve spelers farmen voor silver of met ze handelen. Wanneer een speler jou aanvalt heb je de mogelijkheid, mits je online bent binnen de tijd, om zelf te bepalen welke Sworn Sword zal verdedigen. Ben je niet online dan heb je de mogelijkheid om enkele Sworn Swords de opdracht te geven om te verdedigen tegen aanvallen.

De combat bestaat puur uit nummers. Afhankelijk van de bonussen van je Sworn Sword, talents en equipment zul je een bepaald nummer krijgen, laten we zeggen 8. Als de tegenstander op hetzelfde gebied een 2 heeft wordt er een “dobbelsteen” gerold. Als de “dobbelsteen” op 1-80 belandt win jij, indien er 81-100 wordt gerold wint de tegenstander. Simpel maar effectief.

Hoewel de combat dus uiteindelijk op nummers neerkomt, heb je toch redelijk wat keuzes hoe je de conflicten aanpakt. Er zijn 3 verschillende categorieën: Battle, Trade en Intrigue. Battle is redelijk duidelijk met opties zoals Fight, Harass en Aid. Bij Trade krijg je bijvoorbeeld de keuze uit Barter, Swindle en Bribe. En bij Intrigue zijn keuzes zoals Spy, Sabotage en Steal mogelijk. Afhankelijk van de sterktes van je Sworn Swords en de tegenstander zul je hierin de juiste keuzes moeten maken.

Helaas is het spel erg langzaam zonder ervoor te betalen. Al snel zul je uren moeten wachten op 1 item of resource. Gelukkig zijn er wel enkele items waarmee je een stuk van de wachttijd kunt skippen maar hiervoor moet je eerst, natuurlijk, een flinke tijd wachten voordat je ze kunt maken. Dit is natuurlijk geen probleem als je een game zoekt waarbij je gewoon even een paar keer per dag wilt inloggen en binnen 10 minuten weer klaar kan zijn.

Lekker simpel

Grafisch gezien is het spel erg simpel, gewoon lekker afbeeldingen met tekst. De enkele animaties die je zult tegenkomen zijn gewoon goed genoeg en de afbeeldingen zijn ook goed getekend. Omdat het spel het voornamelijk moet hebben van het verhaal is het ook niet noodzakelijk dat het spel grafisch moet uitblinken. Alles past goed samen en je zult flink meegezogen worden in het verhaal. Ook op het geluid is gewoon van goede kwaliteit maar blinkt niet uit, het valt allemaal gewoon goed samen.

Alles is te koop

Game of Thrones: Ascent is helaas wel een Pay to Win spel. Met de betaalde currency (goud) kun je betere wapens, elke resource, armor en huurlingen kopen. Ook kun je elke actie instant maken en bij sommige gebouwen zelfs speciale upgrades aanschaffen. Maar het spel moet het vooral hebben van de verhaallijn en niet zo zeer van het competitieve, dus het is niet zo dat het hierdoor compleet verpest wordt.

Conclusie

Game of Thrones: Ascent doet denken aan oude RPG spellen gecombineerd met de huidige Pay to Win meuk. Hierdoor zal het spel dus erg langzaam zijn zonder te betalen. Toch blijft het spel boeien door de interessante quests en verhaallijn, ook de combat is simpel maar vermakelijk. Er zijn veel keuzes te maken waardoor het verhaal wordt beïnvloed, iets wat niet vaak te zien is in MMOs.
Al met al is het een aanrader voor Game of Thrones fans en het proberen waard voor mensen die een paar keer per dag even 10 minuten een klassieke RPG willen spelen.

Ready to enter the world of Game of Thrones: Ascent? Click here to play now!

Graphics: tekst en afbeeldingen
PvP: allen tegen allen guilds of facties PvE PvP
Cash shop influence: hoog
Exp snelheid: gemiddeld

Originaliteit
Het verhaal bestond al en ook doet het spel niets vernieuwends voor het spelgenre.

Wat Goed Is...

Interessant verhaal

Veel keuzes bij quests

Game of Thrones!

... en wat niet

Erg langzaam

Pay to Win


Fun factor
3.5 out of 5
Community
3.5 out of 5
Graphics
3.5 out of 5
5,5
Heeft Werk Nodig

Review summary

  1. Keuzes
  2. Langzaam
  3. Lekker simpel
  4. Alles is te koop
  5. Conclusie

Wat goed is...

Interessant verhaal
Veel keuzes bij quests
Game of Thrones!

... en wat niet

Erg langzaam
Pay to Win
5,5
Graphics - 70 / 100
Fun factor - 70 / 100
Longevity - 80 / 100
Originaliteit - 80 / 100
Community - 70 / 100

I like this game, I want to
Register and play now