Forge of Empires

Provincies overwinnen, sectoren aanvallen en handel drijven. Dit, samen met het onderzoeken van technologieën en jezelf de ranglijsten in te kopen, is mogelijk in Forge of Empires. Een MMO strategie spel van InnoGames.

Speel Nu

Screenshots [klik om te vergroten]

Spel overzicht

Forge of Empires is ontwikkeld door InnoGames, bij sommigen bekend van Tribal Wars.
Om meteen maar met de deur in huis te vallen, Forge of Empires is een Pay to Win spel.
Alles kan gekocht worden met echt geld en ook elke wachttijd is hiermee te omzeilen.
Waar gratis spelers dus uren tot dagen zitten te wachten op 1 ding kunnen betalende spelers gewoon alles in een paar minuten hebben.

Dit is erg jammer want naast de extreme wachttijden voor gratis en minder betalende spelers, is Forge of Empires een erg vermakelijk spel!
De graphics zijn goed, je stad voelt levendig aan doordat er hier en daar mensen rondlopen en aan het werk zijn. Het combat systeem is simpel maar effectief en er is een overvloed aan technologieën om te onderzoeken.

Volledige recensie

Zilvertong

De tutorial wordt gegeven door ene Ragu Silvertongue, die alles duidelijk aangeeft met behulp van pijlen. Eers kun je kiezen uit een van de 78 verschillende avatars, die je overigens niet verder kunt aanpassen. Maar er is hier waarschijnlijk genoeg variatie in om een te vinden die bij jou past.
En vervolgens komt er nog een snelle uitleg over de meeste aspecten van het spel.

In het spel zijn 3 verschillende currencies: Munten, de standaard currency; Medailles, via PvP te verkrijgen of door speciale gebouwen; Diamanten, de currency die je krijgt met echt geld.
Het doel is om zoveel mogelijk land te veroveren en je stad door de verschillende tijdperken heen te slepen.

De map is opgedeeld in provincies, die vervolgens weer zijn onderverdeeld in sectoren. Verover alle sectoren en de provincie is van jou.
Van deze sectoren krijg je kleinere rewards zoals munten en voorraden, zodra je een complete provincie hebt veroverd krijg je grotere rewards zoals uitbreidingen voor je stad of betere resource productie.

Eerst moet je een provincie verkennen en vervolgens kun je met ze onderhandelen of veroveren met je leger. De combat is turn based en voelt aan zoals bijvoorbeeld Heroes of Might and Magic.
Je kunt een zet laten doen of het gehele gevecht automatisch laten gebeuren waardoor het een stuk sneller gaat, zodra je hier op klikt kun je voor de rest van het gevecht niet meer zelf de controle overnemen en zelfs gelijk naar de uitslag gaan.

Aanvallen of helpen?

Door onderzoek uit te voeren kom je uiteindelijk in een nieuw tijdperk met nieuwe en betere gebouwen en eenheden. Dit wordt gedaan met forgepunten waarvan je 1 per uur krijgt.
Ook kun je deze punten aanschaffen, de kosten van deze punten worden incrementeel hoger indien je ze met munten koopt. Ze zijn daarnaast ook te koop met diamanten voor een vaste prijs.
Er zijn op dit moment 10 tijdperken, de eersten zijn de steentijd en de bronstijd waarin je dingen zoals een pottenbakkerij, jager en paalwoningen zult uitvinden. En de laatste is het moderne tijdperk, waarin je dingen zoals commercieel vliegverkeer, moderne tanks en autobahns zult vrijspelen.
Een zeer positief punt is dat dit nog steeds geüpdatet wordt, in de toekomst kunnen we bijvoorbeeld het postmoderne tijdperk verwachten. Wat minder is, is dat je later in het spel kunt verwachten om 50 tot over de 100 uren kunt wachten op 1 technologie.

Voor het uitbreiden van je stad moet je een beloningsuitbreiding vinden door het overnemen van een provincie of als reward van onderzoekingen. Nadat je er een hebt gevonden kun je deze aanschaffen door middel van munten wat incrementeel steeds duurder wordt, of met een vaste prijs van 50 diamanten. Ook kun je met diamanten altijd uitbreiden, voor 200 per uitbreiding.

Nadat een gebouw klaar is met het produceren van een resource zul je op dit gebouw moeten klikken, dus niet alleen maar gebouwtje neerzetten en kijken hoe alles binnenrolt. Dit voelt een beetje als FarmVille of iets dergelijks, in het begin gaat het snel maar later zul je uren moeten wachten op een resource dus zul je vaak alleen maar inloggen om alles te verzamelen.

Je kunt elke 24 uur mensen die bij jou in de buurt zijn aanvallen of helpen.
Door ze te helpen krijg je 20 munten per persoon, dit doe je door een van hun productie gebouwen te “motiveren” of door versiering of een cultureel gebouw op te knappen (hierdoor krijgt die persoon extra geld of tevredenheid).
Door aan te vallen kun je vervolgens een gebouw plunderen en zo de resources van 1 gebouw binnen te krijgen.

De tijden van elke activiteit gaan in een absurd tempo omhoog, zo duurt het maar 30 seconden om een van de eerste offensieve units te maken en bij de eerstvolgende duurt het gelijk een uur!
Dit betekend dat je, als gratis of minder betalende speler, wel erg lang moet wachten wil je een leger opbouwen. Hetzelfde geldt voor het verkennen van provincies. De eerste paar duren ongeveer 10 minuten, maar daarna wordt het gelijk 2 en half uur.

Rare geruchten

Ik heb nergens zo veel negatieve berichten over een bedrijf gezien als bij innogames, er zijn overal geruchten te vinden dat ze allemaal tactieken toepassen om zoveel mogelijk geld af te troggelen van hun spelers.
Om het specifiek bij Forge of Empires te houden; zo waren er speciale gebouwen te koop voor diamanten en een maand later, nadat veel mensen deze gekocht hadden, hebben ze meer dan de helft van de bonussen van deze gebouwen weggehaald waardoor spelers weer opnieuw dingen moet aanschaffen om sterk te worden.
Daarnaast is er ook nog te lezen over dat op de Braziliaanse servers de helft van de punten weggehaald zijn bij de spelers.
Of hier enige waarheid in zit is niet duidelijk te zeggen, maar door even snel op de forums van Forge of Empires te kijken is het snel duidelijk dat veel spelers het niet eens zijn met sommige keuzes van de ontwikkelaars.

Lekker slapen

De gebouwen door alle tijdperken heen zien er zeer goed uit, er is veel aandacht voor detail.
Door de stad lopen steeds mensen, zul je ze zien werken bij de werkplaatsen en komt er rook uit de huizen. Doordat er aandacht is besteedt aan dit soort kleine dingen zal de stad levendig aanvoelen. De combat ziet er niet slecht uit maar is nou ook weer niet bijzonder, een beetje matig.

In de stad is de muziek is erg aangenaam en ontspannend, je kan er haast bij in slaap vallen (op een positieve manier). Het is alleen wel jammer dat er per activiteit maar 1 liedje is, iets meer variatie zou wel mogen.

Eindeloos betalen

Forge of Empires is helaas een echt Pay to Win spel. De voordelen die betalende spelers hebben tegenover gratis of minder betalende spelers zijn gewoon te groot. Als alles net even iets sneller gaat voor betalende spelers, oke. Maar zodra betalende spelers de noodzakelijke dingen per direct kunnen krijgen terwijl gratis spelers dagen en dagen geforceerd moeten wachten wordt het wel een beetje overdreven. Betalende spelers kunnen gewoon vrijwel elke wachttijd omzeilen.

Conclusie

Het is erg jammer maar Forge of Empires wordt helaas verpest door het hoge Pay to Win gehalte.
De progressie door het spel is gewoon te langzaam indien je niet veel geld uitgeeft. Zodra Innogames een goede balans kan vinden tussen betalende en minder of niet betalende spelers zou het een erg vermakelijk spel worden. De graphics zijn goed, de tijdperken interessant maar je komt gewoon niet om de cash shop heen. Maar als jij je absoluut niet druk maakt om andere spelers en extreem veel geduld hebt kan dit spel waarschijnlijk wel wat vermaak bieden!

Ready to enter the world of Forge of Empires? Click here to play now!

Graphics: geanimeerde afbeeldingen
PvP: guilds of facties PvE PvP
Cash shop influence: laag
Exp snelheid: snel

Originaliteit
Forge of Empires heeft geen bijzonder vernieuwende aspecten.

Wat Goed Is...

Compleet in het Nederlands

Veel content

Leuke graphics

... en wat niet

Pay to Win


Fun factor
3.5 out of 5
Community
3.5 out of 5
Graphics
3.5 out of 5
8,0
Het Proberen Waard

Review summary

  1. Zilvertong
  2. Aanvallen of helpen?
  3. Rare geruchten
  4. Lekker slapen
  5. Eindeloos betalen
  6. Conclusie

Wat goed is...

Compleet in het Nederlands
Veel content
Leuke graphics

... en wat niet

Pay to Win
8,0
Graphics - 70 / 100
Fun factor - 70 / 100
Longevity - 80 / 100
Originaliteit - 80 / 100
Community - 70 / 100

I like this game, I want to
Register and play now